
نحوه دریافت نشر بر خط
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و گسترش فضای مجازی کسب و کار ، صدها سایت مختلف در زمینههای متنوع ، در حال ارائهی خدمات به مشتریان و کاربران خود هستند. در این بین افرادی پیدا میشوند که هدف آنها ، سوء استفاده از روشهای نوین یا اطلاعات مالی و شخصی افراد است. در چنین شرایطی وجود یک نهاد نظارتی ، میتواند سبب اعتباربخشی به سامانه شود و سبب جلوگیری از ، از دست رفتن اطلاعات افراد شود.
به همین منظور مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال راهاندازی شده است که وظیفه آن نشر انواع مجوز میباشد. در این مقاله قصد داریم با مجوز نشر الکترونیکی یا نشر برخط و نحوه دریافت آن آشنا شویم. با ما همراه باشید.
مجوز نشر بر خط چیست؟
مجوز نشر بر خط که به آن مجوز نشر الکترونیکی ، مجوز نشر آنلاین و چاپ الکترونیکی نیز گفته میشود. این مجوز همانند مجوز سنتی کتاب برای نشر و انتشار آن کتاب عمل میکند. تفاوت آن این است که این مجوز برای چاپ نسخهی PDF ، CD و E-Book کتابی که نسخه فیزیکی آن منتشر شده ؛ استفاده میشود و آن را در دسترس کاربران قرار میدهد. بدین ترتیب امکان فروش آنلاین فایلهای PDF و فروش کتاب در فروشگاههای اینترنتی و کتابخوانی فراهم میشود.
تمامی افرادی که تمایل دارند در کنار فروش نسخه چاپی کتاب به فروش نسخه الکترونیکی کتابهای خود بپردازند ؛ نیاز به دریافت این مجوز دارند. نشر بر خط ، میتواند برای دیده شدن و افزایش نرخ فروش کتابهای شما اتفاق بسیار خوبی باشد.
مزایای مجوز نشر بر خط
مجوز نشر بر خط با فعالیت گسترده و حرفهای در زمینههای مختلف مثل صدور فوری شابک الکترونیکی ، بین مولفان و ناشران رواج بسیاری پیدا کرده است. یکی از مزیتهای این مجوز این است که افراد میتوانند علاوه بر نسخه چاپی کتاب ، آن را به شکل PDF و E-Book نیز به فروش برساند. این کار علاوه بر افزایش میزان فروش به سبب این که روندی کاملا قانونی دارد ؛ تمامی حقوق مادی و معنوی را برای ناشران و نویسندگان محفوظ نگه میدارد. با این کار در مواقع لزوم امکان پیگیری قانونی نیز فراهم میشود. بنابراین شما میتوانید با داشتن این مجوز ، کتابهای خود را در وب سایتهای معتبر به فروش برسانید.
نحوه دریافت مجوز نشر بر خط
همانند نسخههای چاپی کتاب که نیاز به دریافت مجوز برای انتشار دارند ؛ نسخههای الکترونیکی نیز نیاز به دریافت مجوزی به عنوان مجوز نشر بر خط دارند. مراحل ابتدایی دریافت این مجوز تفاوت چندانی با مجوز کتاب معمولی ندارد. در واقع شما باید در ابتدا برای دریافت مجوز نشر بر خط ، مجوز چاپ کتاب را دریافت کنید.
این مجوز نسبت به مجوز چاپ کتاب معمولی مزیتی دارد. دیگر نیاز نیست نگران نوع صحافی ، انواع جلد کتاب ، انواع کاغذ و مواردی از این قبیل باشید. در مرحلهی اول شما باید از خانه کتاب کد ۱۳ رقمی کاملا اختصاصی کتاب خود را به نام شابک یا ISBN دریافت کنید.
با این کار کتاب شما امکان چاپ و نشر در سایتهای خارجی را نیز پیدا میکند. پس از این مرحله ، باید از سازمان اسناد و کتابخانهی ملی مجوز دوم یا فهرست نویسی پیش از انتشار را دریافت کنید. صدور این مجوز حدود ۲۰ روز طول میکشد.
پس از دریافت آن باید مجوز ارشاد را از سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی بگیرید. به علت آن که این مجوز نیاز به تایید سازمانهای مختلف دارد ؛ دریافت آن هم حدود ۲۰ روز زمان میبرد.
مجوز چهارم همان مجوز حق پخش یا اعلام وصول است که آن هم باید از وزارت فرهنگ و ارشاد دریافت کنید. نهایت دریافت آن دو روز طول میکشد. پس از طی این مرحله ، میتوانید مجوز نشر بر خط یا مجوز نشر الکترونیکی را از خانه کتاب دریافت کنید. صدور آن زمان اندکی را صرف میکند.
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با مجوز نشر بر خط و نحوه دریافت آن صحبت کردیم و دریافتید که این مجوز میتواند تاثیر بسیار مثبتی در فروش شما داشته باشد. چنانچه در رابطه با دریافت و توضیحات این مجوز سوالی دارید در قسمت دیدگاه برای ما بنویسید.