چطور یک سایت تک صفحه ای زیبا بسازیم؟

چطور یک سایت تک صفحه ای زیبا بسازیم؟

چطور یک سایت تک صفحه ای زیبا بسازیم؟

ساخت سایت تک صفحه ای چیست؟ همان طور که از اسمش هم مشخص است یعنی سایتی که به صورت تک صفحه ای طراحی می شود. در هر دوره ای، نوع طراحی سایت با توجه  به سابقه کاربران و نیاز آنها متفاوت است. قبلاً کسی علاقه زیادی به ساخت سایت تک صفحه ای نداشت؛ ولی امروزه طراحی سایت های تک صفحه ای بسیار مرسوم شده است. حتماً در زمان وب گردی، سایت های تک صفحه ای زیادی را می بینید که هرکدام دارای طراحی خاص و منحصر به فردی هستند. سایت هایی که مطالب آنها کم است، می توانند با ساخت سایت صفحه ای زیبا، مخاطبان بیشتری را به سمت صفحه خود جذب کنند. در این مقاله قصد داریم شما را با ساخت سایت تک صفحه ای و مزایا آن نسبت به سایت چند صفحه ای بیشتر آشنا کنیم. برای داشتن یک سایت تک صفحه ای هم می توانید به شرکت های طراحی سایت مراجعه کنید و هم از قالب های آماده سایت ژاکت استفاده کنید.

هدف از ساخت سایت تک صفحه ای چیست؟

امروزه سایت ها به صورت تک صفحه ای یا چند صفحه ای طراحی می شوند. به دلیل طراحی ساده و راحت، ساخت سایت تک صفحه ای محبوبیت بیشتری در بین کاربران دارد. در سایت تک صفحه ای، تمام مطالب در یک صفحه به نمایش گذاشته می شود و برای دسترسی به بقیه بخش ها، باید روی نوار کنار یا بالای صفحه کلیک کرد. سایت های تک صفحه ای بیشتر برای معرفی افراد طراحی می شود و برای فروشگاه هایی که محصولات متنوعی دارند؛ مناسب نیست.  برای فروشگاه اینترنتی با تعداد محصول بالا باید از قالب فروشگاهی استفاده کنید که ژاکت تنوع زیادی از قالب های آماده فروشگاهی ارائه می کند. سایت های تک صفحه ای معمولاً برای مخاطبان جذاب تر هستند؛ زیرا می توانند در مدت  زمان کوتاهی مطلب موردنظر خود را پیدا کنند. ساخت سایت تک صفحه ای بسیار ساده است و تأثیرگذاری بیشتری دارد.

چطور یک سایت تک صفحه ای زیبا بسازیم؟

مزیت های سایت تک صفحه ای

  • سایت تک صفحه ای برای افرادی که تجربه زیادی در وب گردی ندارند؛ بسیار راحت و قابل فهم است. این افراد لازم نیست وقت زیادی را صرف پیدا کردن مطلب مورد نظر خود کنند.
  • در سایت های تک صفحه ای خبری از درهمی و شلوغی مطالب نیست و کاربران می توانند خیلی راحت و سریع به بخش های دیگر دسترسی پیدا کنند.
  • یکی از مزیت های سایت تک صفحه ای این است که به راحتی در گوشی موبایل با صفحه های کوچک باز می شود. به خاطر سادگی صفحه، استفاده از آن برای کاربران دستگاه های مختلف بسیار راحت است.
  • مخاطبان دوست دارند خیلی سریع مطلب موردنظر خود را پیدا کنند. سایت های تک صفحه به کاربران کمک می کند که در مدت زمان کوتاهی به مطالب دسترسی پیدا کنند.

تفاوت سایت تک صفحه ای و چند صفحه ای

سایت های چند صفحه ای دارای مطالب و محتویات بیشتری نسبت به سایت تک صفحه ای هستند. اگر قصد معرفی محصولات خود را دارید؛ مطمئنا ساخت سایت تک صفحه ای مناسب شما نیست. سایت های چند صفحه از بخش ها و دسته بندی بیشتری تشکیل می شوند. وب سایت های چند صفحه ای نیز اطلاعاتی مختلفی را به نمایش می گذارند اما همین اطلاعات در سایت تک صفحه ای در قسمت های مختلف قرار می گیرد.

چگونه یک وبسایت تک صفحه ای زیبا بسازیم؟

اگر قصد دارید برای کسب وکار خود، یک وب سایت تک صفحه ای بسازید ولی هنوز اطلاعاتی در مورد نحوه ساخت سایت تک صفحه ای ندارید؛ پیشنهاد می کنیم تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. در این قسمت می خواهیم شما را با راهکارهای اصلی با طراحی وب سایت تک صفحه ای آشنا کنیم.

قبل از اینکه شروع به ساخت سایت تک صفحه ای کنید؛ باید ببینید وب سایت تک صفحه ای برای کسب و کار شما مناسب است یا خیر. یکی از ویژگی های خوب وب سایت تک صفحه ای که باعث جذابیت آن در بین مخاطبان شده، طراحی جذاب است. هم چنین قراردادن هوشمندانه عکس و متن ها تأثیر بسیاری در جذب کاربر دارد. برای اینکه روند خواندن مطالب برای کاربرد کسل کننده نباشد؛ پیشنهاد می کنیم به جای اسکرول های طولانی، آنها را به صورت داستان های کوتاه در بخش های مختلف سایت قرار دهید.

سعی کنید از افکت های جذاب و زیبا برای اطلاعات صفحه خود استفاده کرده تا کاربر را ترغیب به خواندن تمام محتویات سایت نمایید. البته نباید در این کار زیاده روی کنید؛ زیرا ممکن است کاربر در صفحه شما گم شود و نتواند مطلب موردنظر خود را پیدا کند. بخش بندی وب سایت تک صفحه ای بسیار مهم است. توجه داشته باشید برای راهنمایی کاربر، بخش های درباره ما، راه های ارتباطی و آدرس و هر چیز دیگری را که در نظر گرفته اید؛ باید از لینک دهی استفاده کنید تا کاربر به بخش مورد نظر هدایت شود.  ساخت سایت تک صفحه ای زمان کمتری را از شما می گیرد و به دلیل محتوی کمتر، نیاز به رسیدگی کمتری دارد.

ولی قبل از اینکه شروع به طراحی سایت خود کنید؛ این سال را از خودتان بپرسید آیا وبسایت تک صفحه ای برای من مناسب است یا باید دنبال گزینه های دیگر باشم؟ سایت های تک صفحه ای مطمئناً برای معرفی یا فروش محصولات متعدد مناسب نیستند و بیشتر برای وب سایت های عکاسی، وب سایت های خدمات عروسی و وب سایت های همایش ها مورد استفاده قرار می گیرند.

بعد از اینکه کاملاً مطمئن شدید، سایت تک صفحه ای برای شما مناسب است؛ حالا وقت آن رسیده که ساخت سایت تک صفحه ای خود را شروع کنید. سایت تک صفحه ای به شما کمک می کند که نظارت دقیق تر بر محتوا و سایت خود داشته باشید و بتوانید بهتر آن را کنترل کنید. پیشنهاد می کنیم کاربر را با یک پیغام غافلگیر کنید و او را دعوت به خواندن مطالب کنید. استفاده از پیام های جذاب، مطمئناً کاربران را بیشتر تحت تأثیر قرار می دهد. بهتر است سایت خود را شلوغ نکنید و موارد اضافی را حتماً حذف نمایید. برای شروع کار بهتر است سایت شما شامل بخش اطلاعات تماس، معرفی خدمات و محصولات، نظر مشتریان، بخش سؤالات و گالری عکس باشد. هرچقدر سایت منظم تر باشد؛ برای کاربر جذاب تر است و بهتر می تواند خدمات شما را بشناسد.

بعد از اینکه برای محتوای سایت خود برنامه ریزی کردید؛ وقت آن رسیده که برای وب سایت خود یک قالب آماده کنید. قالب های مختلفی وجود دارند که شما می توانید با توجه  به نوع کسب  و کار خود یکی را انتخاب کنید. یک قالب خوب می تواند شما را در داشتن هدر مناسب، منو، نوارها، بخش مربوط به شبکه های اجتماعی و فوتر استاندار کمک نمایند . هم چنین امکان تغییر هر بخش نیز وجود دارد و شما می توانید با کمی خلاقیت، یک وبسایت عالی برای خود طراحی کنید.

برای جذابیت بیشتر وب سایت، به کارگیری افکت های خاص و انیمیشن را پیشنهاد می کنیم. اگر دوست دارید تصویر یا متن ها به صورت شناور به نمایش در بیایند؛ می توانید از افکت پارالاکس استفاده کنید. این نوع طراحی، سایت شما را از یکنواختی درمی آورد و برای کاربران بسیار جالب است.

به علاوه استفاده از انیمیشن، یکی دیگر از پیشنهادات ما برای ساخت سایت تک صفحه است. فرض کنید که می خواهید یک مطلب چند پاراگرافی بسیار مهمی را در سایت خود بارگذاری کنید. برای اینکه بتوانید کاربران بیشتری را به خواندن محتوای سایت خود ترغیب کنید؛ پیشنهاد می کنیم از طراحی انیمیشنی استفاده کنید. به این صورت که هرچند ثانیه، یک پاراگراف از متن با یک انیمیشن جذاب ظاهر می شود. با این روش شما می توانید کل مطالب خود را به صورت بخش بخش و بسیار جذاب به کاربران ارائه دهید.

از سایت تک صفحه ای شما حاوی مطالب طولانی باشد، ممکن است کاربران بدون توجه به بخش های دیگر به پایین صفحه اسکرول کنند . برای اینکه کاربر بتواند به راحتی به تمام بخش ها دسترسی داشته باشد می توانید یک دکمه برگشت در بالای صفحه سایت در نظر بگیرید. هم چنین برای دسترسی آسان کاربر به بخش های دیگر، حتماً عناوین بخش ها را در منوهای درون هدر یا فوتر بیاورید. با این کار به کاربر کمک می کنید که بدون سردرگمی و اتلاف وقت به بخش موردنظر هدایت شود.

یکی از نکات مهمی که در ساخت سایت تک صفحه ای باید به آن توجه کنید؛ call to action یا چیزی که از کاربر می خواهید. به دلیل اینکه تمام محتویات در یک صفحه به نمایش گذاشته می شود باید توجه کاربر را به سمت اولویت اصلی سایت جلب کنید. البته هدف هر سایتی فرق دارد و می تواند ثبت نام در سایت، عضویت در خبرنامه یا تماس با شما باشد. شما می توانید از یک بنر ثابت در صفحه استفاده کرده و کاربران را به تماس با شما یا ثبت نام جهت خرید هدایت کنید.

از اهمیت فوتر در ساخت سایت تک صفحه ای خود غافل نشوید. منظور از فوتر، آخرین قسمت سایت شماست. کاربران برای اینکه بتوانند از مجموعه شما اطلاعات کاملی بدست بیاورند؛ به قسمت آخر سایت مراجعه می کنند. پیشنهاد می کنیم در فوتر سایت اطلاعات مهم از جمله آدرس کامل شرکت یا دفتر جهت مراجعه حضوری، شماره های تماس بروز، ساعت کاری، قوانین و مقررات را قرار دهید. هم چنین برای اینکه مراجعه کنندگان بتوانند راحت تر آدرس شما را پیدا کنند، یک نقشه هم به این بخش اضافه نمایید.

یکی از نکات مهم در ساخت سایت تک صفحه ای، معرفی شبکه های اجتماعی خود به کاربران است. شبکه های اجتماعی نقش مهمی را در معرفی سایت شما ایفا می کنند. امروزه افراد زیادی در شبکه های اجتماعی فعالیت دارند و شما می توانید با مرتبط کردن سایت خود با شبکه های اجتماعی از جمله اینستاگرام، فیس بوک و لینکدین، سایت خود را به کاربران بیشتری معرفی کنید. شما می توانید در فوتر، آدرس شبکه های اجتماعی سایت را نیز قرار دهید.

حتماً در زمان ساخت سایت تک صفحه ای، بهینه سازی سایت یا همان سئو را در نظر بگیرید. اگر می خواهید سایت شما بیشتر در گوگل دیده شود؛ حتماً در انتخاب کلمات کلیدی اصلی دقت کنید. توجه به همین نکته ساده می تواند سایت شما را در صدر نتایج گوگل قرار دهد. هم چنین پیشنهاد می کنیم از عنوان های ترکیبی استفاده کنید. مثلاً عنوان بهترین فروشگاه مناسب نیست و بهتر است به جای آن از عنوان بهترین فروشگاه کفش زنانه در ونک استفاده کنید.

 گوشی موبایل به یکی از وسایل ضروری بشر تبدیل شده است و افراد اکثر کارهای خود از جمله خرید محصولات را با موبایل خود انجام می دهند. به همین دلیل در زمان ساخت سایت تک صفحه ای، حتماً نسخه موبایل آن را هم طراحی کنید. جالب است بدانید امروزه سایت ها بر اساس نسخه موبایل خود رتبه بندی می شوند.

داشتن یک دامنه خوب و جذاب یکی دیگر از نکاتی است که در زمان ساخت سایت تک صفحه ای باید به آن توجه کنید. منظور از دامنه همان آدرس سایت است. انتخاب یک دامنه خوب در بیشتر دیده شدن سایت شما تأثیرگذار است. سعی کنید دامنه ای انتخاب  کنید که در ارتباط با کسب  و کار شما باشد تا کاربران دچار سردرگمی نشوند.

هزینه ساخت سایت تک صفحه ای

هزینه طراحی سایت تک صفحه ای به عوامل زیادی بستگی دارد. یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر هزینه ساخت سایت؛ نوع طراحی است. مثلا طراحی سایت فروشگاه و شرکت کاملا متفاوت است و هزینه های تغییری را شامل می شود. هم چنین اگر طراحی سایت اختصاصی باشد، صددرصد هزینه آن افزایش می یابد. البته شما می توانید از قالب های آماده استفاده کنید تا هزینه های شما کمتر شود. یکی دیگر از عوامل مؤثر بر هزینه ساخت سایت تک صفحه ای، اصول برنامه نویسی و سئو است.

 اگر می خواهید رتبه سایت شما در گوگل بالا برود و در صدر جستجو گوگول قرار بگیرد؛ حتماً باید اصول استاندار سئو رعایت شود. هدف از طراحی سایت این است که شما بتوانید محصولات یا خدمات خود را ارائه داده و کسب درآمد کنید. زمانی که بر اساس اصول برنامه نویسی، طراحی سایت صورت بگیرد، مطمئناً نظر کاربران بیشتری به سمت سایت شما جلب می شود. پس لازم نیست نگران هزینه های ساخت سایت تک صفحه ای باشید؛ زیرا چندبرابر هزینه ای که در طراحی سایت کرده اید، به حسابتان برمی گردد.

در این مقاله شما با نحوه صحیح ساخت سایت تک صفحه ای آشنا کردیم. وب سایت های تک صفحه ای به خاطر طراحی هدفمند و جذاب، بیشتر موردپسند کاربران قرار می گیرند. شما با هر نوع کسب  و کاری می توانید یک سایت تک صفحه ای طراحی کرده و با معرفی محصولات و خدمات، کسب درآمد کنید.  البته اگر نیاز به سایت چند صفحه ای دارید باید از قالب وردپرس استفاده کنید. توجه داشته باشید که طراحی سایت نیاز به مهارت و دانش های لازم در این زمینه دارد؛ به همین جهت پیشنهاد می کنیم جهت ساخت سایت تک صفحه ای حتماً به طراح یا کارشناس سایت مراجعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
پشتیبانی زیفا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *