اموزش کار با المنتور – نحوه‌ی تنظیمات و طراحی صفحات با افزونه المنتور

اموزش کار با المنتور

همانطور که در مقاله‌های قبلی المنتور، با این افزونه آشنا شدید، در این مقاله از زیفا قصد داریم نحوه کار با المنتور به همراه اموزش تصویری تنظیمات افزونه المنتور را به شما عزیزان اموزش دهیم.

 فرض کنید سایت خودتان را راه‌اندازی کرده‌اید ولی مهم‌ترین بخشی که در سایت خود باید آن را تغییر دهید محتوای صفحات سایت شما است. درواقع طراحی و ساخت قسمت‌های گوناگون سایت را برای شما توضیح دادیم و اکنون نوبت به طراحی محتوای اصلی سایت که مهم‌ترین بخش سایت است می‌رسد.

هر قالبی که شما روی سایت خودتان نصب می‌کنید دارای یک صفحه ساز است. صفحه ساز برخی قالب‌ها ویژوال کامپوزر است و برخی دیگر از صفحه ساز المنتور استفاده می‌کنند و برخی دیگر نیز دارای صفحه ساز اختصاصی می‌باشد. بعضی از قالب‌های وردپرسی هم وجود دارند که دارای صفحه ساز نمی‌باشند و ما پیشنهاد می‌کنیم که از آنها استفاده نکنید.

آموزش نصب و راه‌اندازی افزونه المنتور

در گام اول این پلاگین را دانلود کنید، سپس با ورود به پیشخوان وردپرس ، از قسمت افزونه‌ها ، روی “ افزودن ” و سپس “ بارگذاری افزونه ” را کلیک و فایل دانلود شده را انتخاب کنید. سپس دکمه “ نصب افزونه ” را کلیک کنید و پس از نصب کمی صبر کنید تا ترجمه فارسی این افزونه نیز بروزرسانی شود. پس از بروزرسانی ترجمه ، دکمه “ فعال کردن افزونه ” را بزنید. همچنین از مخزن وردپرس نیز می‌توانید نسبت به نصب افزونه اقدام نمائید. پس از نصب و فعالسازی افزونه گزینه‌ای به نام “ المنتور ” به پیشخوان وردپرس شما افزوده خواهد شد.

نحوه کار با صفحه ساز المنتور

1. تنظیمات

اولین گزینه در المنتور، مربوط به تنظیمات افزونه است و دارای 3 سربرگ مجزا می‌­باشد که در ادامه به تشریح آن­ها می‌­پردازیم.

سربرگ کلی:

 این بخش شامل تنظیمات کلی مربوط به صفحه و نوشته­‌ها می‌­باشد.

  • انواع نوشته : این بخش امکان انتخاب مکان المنتور در نوشته‌ها، برگه‌ها یا صفحه محصولات ووکامرس را فراهم می‌­کند.
  • غیرفعال کردن رنگ‌های پیش‌فرض : با انتخاب این گزینه رنگ­‌های موجود در افزونه غیرفعال خواهند شد و رنگ­ب‌ندی­ قالب وردپرس شما مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
  • غیر فعال کردن فونت‌های پیش‌فرض : با انتخاب این گزینه فونت‌­های موجود در افزونه غیرفعال خواهند شد و فونت­‌های موجود در قالب وردپرس شما مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
General tab in elementor setting-آموزش المنتور

در هنگام کار با المنتور شما روی هر متنی که کلیک کنید می‌توانید آن را تغییر دهید. شما می‌توانید تمامی متن‌ها ازجمله متن درون دکمه‌ها را نیز تغییر دهید. جالب‌ترین بخش المنتور این است که با کلیک روی هر المنت برای شما یک پنل تنظیمات در سمت راست سایت اضافه می‌شود که شامل بخش محتوا ، استایل و پیشرفته است.

بخش محتوا در افزونه المنتور

شما می‌توانید از بخش استایل رنگ متن خودتان را به‌راحتی تغییر دهید. کار جالب دیگری که در المنتور وجود دارد این است که قابلیت ردیف کردن صفحات در آن وجود دارد. بنابراین ابتدا شما می‌توانید تمامی آیتم‌ها را با کلیک راست روی آنها حذف کنید. سپس روی افزودن ( دکمه + ) کلیک کنید تا یک ردیف جدید برای شما ایجاد شود.

سپس در ردیف جدیدی که برای شما بازشده است روی + کلیک کنید. بعد از آن باید مشخص کنید که ردیف جدیدی که قصد افزودن آن را دارید باید چندستونه باشد. پس از انتخاب ستون‌ها شما می‌توانید با حرکت موس اندازه آنها را تغییر دهید. یک علامت به‌صورت مربع یا + درون ستون‌ها قرار دارد که باید روی آنها کلیک کنید.

سپس یک سری المنت در بخش سمت راست صفحه برای شما نمایش داده می‌شود که می‌توانید آنها را با کشیدن و رها کردن درون ستون‌ها قرار دهید. به‌عنوان ‌مثال در اینجا ما روی المنت تصویر کلیک می‌کنیم و یک تصویر را در سایت بارگذاری می‌کنیم. همچنین با کلیک روی المنت سربرگ می‌توانید یک تیتر به این ستون اضافه کنید.

انتخاب المنت برای ستون‌ها در افزونه Elementor

در بخش سمت راست شما می‌توانید تغییراتی در این المنت‌ها داده و آنها را سفارشی کنید. مثلاً در تنظیمات تیتر شما می‌توانید ابتدا عنوان را به‌دلخواه وارد کرده ، به آن لینک دهید ، اندازه آن را تعیین کنید ، چیدمان را مشخص کنید و تگ HTML آن را به‌دلخواه تعیین کنید. 

نحوه ویرایش المنت‌ در افزونه Elementor

استایل

پس ‌از اینکه تنظیمات بالا را انجام دادید می‌توانید روی تب استایل کلیک کنید. در تب استایل شما می‌توانید رنگ ‌بندی را تغییر دهید و آن را به رنگ بندی دلخواه خودتان تغییر دهید.

تنظیمات استایل در افزونه Elementor
  • رنگ‌­های عمومی: این گزینه شامل سفارشی­‌سازی رنگ اولیه، رنگ ثانویه، رنگ متن و رنگ برجسته می­‌باشد.
  • فونت‌­های سراسری: تغییر و سفارشی­‌سازی فونت­ عنوان اولیه، ثانویه، متون و متن برجسته از این بخش امکان‌پذیر می­‌باشد.
  • فن چاپ: تنظیماتی از جمله رنگ سربرگ، متن، پیوند، هاور، پیوند و تراز متن­‌ها از این قسمت قابل تنظیم می‌­باشد. (برای اعمال تغییرات فن چاپ لازم است رنگ­‌ها‌ی پیش­فرض قالب را غیرفعال کنید.)
  • دکمه‌­ها: تنظیماتی همچون رنگ پس زمینه دکمه­، رنگ متن، نوع کادر و ایجاد سایه برای دکمه از گزینه‌­های این بخش هستند.
  • تصاویر: این بخش شامل تنظیماتی از قبیل نوع کادر دور تصاویر، میزان شفافیت، سایه کادر و فیلترهای CSS می‌­باشد.
  • فیلدهای فرم: این بخش برای سفارشی­‌سازی رنگ فیلدها و برچسب­‌ها، رنگ متن، کادر و سایه کاربرد دارد.
  • هویت سایت: از این قسمت می­‌توانید برای سایت خود نام و توضیحات در نظر بگیرید و لوگو و فاو آیکن انتخاب کنید. (جهت مشاهده تغییرات برگه خود را مجددا بارگذاری کنید.)
  • پس زمینه: انتخاب نوع پس زمینه براساس رنگ، پس زمینه کلاسیک و یا گرادیانت می­‌باشد.
  • طرح­‌بندی: تنظیمات طرح‌­بندی شامل موارد زیر می­‌باشد:
    • عرض محتوا: در این بخش می‌توانید عرض محتوای خود را در صفحات مشخص کنید. مقدار پیشفرض 1140 پیکسل است که در صورت مشکل می‌توانید این مقدار را تغییر دهید، در غیر این صورت بهتر است از مقدار پیشفرض استفاده کنید.
    • فاصله بین ابزارک­‌ها: با استفاده از این بخش می‌توانید فاصله میان اجزا و ابزارک‌های موجود در صفحات خود را تعیین کنید. بطور پیشفرض مقدار 20 پیکسل برای تمامی ابزارک‌های صفحه اعمال می‌شود و قابل تغییر است.
    • انتخاب‌گر عنوان برگه: با کمک این گزینه می‌توانید استایلی را برای عنوان صفحه ایجاد شده خود بنویسید.
    • اندازه شدن بخش کشیده: با این گزینه نیز می‌توانید اندازه قسمت موردنظر را بصورت تمام صفحه درآورید.
    • طرح برگه پیش‌فرض: باید از بین طرح بندی‌­های موجود (پوسته، canvas و تمام عرض) یک گزینه را انتخاب کنید.
    • نقطه نمایش موبایل: این گزینه بیانگر سایز نمایش موبایل است که مقدار استاندارد آن 768 پیکسل می­‌باشد.
    • نقطه نمایش تبلت: این گزینه بیانگر سایز نمایش موبایل است که مقدار استاندارد آن 1025 پیکسل می­‌باشد.
  • لاین باکس: با انتخاب این گزینه می‌توانید برای تصاویر موجود در سایت وردپرسی خود را در Lightbox نمایش دهید، به این معنی که اگر کاربران بر روی تصویری کلیک کنند، آن تصویر در قالب یک جعبه نمایش داده خواهد شد.
  • CSS سفارشی: این قابلیت فقط در نسخه پرمیوم افزونه قابل دسترس است و برای افزودن کدهای CSS سفارشی شما کاربرد دارد.

پیشرفته

در تنظیمات پیشرفته شما باید آیکون اول ( اتصال مقادیر به یکدیگر ) که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید را خاموش‌کنید و همچنین توسط آخرین دکمه‌ای که در سمت چپ قرار دارد به آن فاصله‌ای برحسب پیکسل دهید.

تنظیمات پیشرفته در افزونه Elementor

در بخش محتوا زمانی که روی ویرایشگر متن کلیک کنید یک قسمت جدید به ستون شما اضافه می‌شود که می‌توانید یک متن دلخواه را در آن وارد کنید. اگر شما برای متن خود از ویرایشگر متن استفاده کنید اندازه آن قابل ‌تغییر نیست.

ولی می‌توانید برای وارد کردن متن‌های خود از تب سربرگ اضافه کنید و سپس در می‌توانید در تب استایل با کلیک روی گزینه تایپوگرافی اندازه متن خودتان را تغییر دهید و همچنین ارتفاع متن را تغییر دهید. امکان کم کردن وزن فونت نیز توسط این قسمت امکان‌پذیر است.

تنظیمات متن در افزونه Elementor

 

  • روش پرینت CSS : از این قسمت قادر خواهید بود نحوه فراخوانی CSS را به دو روش استفاده از فایل خارجی یا فایل قالب انتخاب کنید. برای بهبود عملکرد در هنگام ساخت صفحات گرافیکی با این افزونه در وردپرس، بهتر است این گزینه را روی “فایل خارجی” تنظیم کنید و صرفا تنها برای عیب­‌یابی از روش “جایگذاری درونی” استفاده کنید.
  • تغییر روش بارگذاری ویرایشگر : فعالسازی این گزینه به عیب‌­یابی و برطرف کردن مشکل کمک می­‌کند و حالت لودشونده را برای بخش ویرایش صفحه مورد نظر فعال می­‌کند.
  • فعال‌سازی بارگذاری بی‌پالایه­ پرونده : با استفاده از این گزینه قادر خواهید بود قابلیت بارگذاری و استفاده از فایل­‌های با فرمت SVG در وردپرس را فعال و یا غیرفعال کنید. توجه داشته باشید که استفاده از این نوع فایل­‌ها احتمال ایجاد خطرهای امنیتی را به دنبال دارد.
  • خروجی بهینه شده ساختار Html : در صورت اجرا نشدن قطعه کدهای سفارشی در المنتور لازم‌ است این گزینه را بر روی حالت فعالسازی قرار دهید.
  • بارگزاری پشتیبانی Font Awesome 4 : این اسکریپت به شما کمک می­‌کند در زمان استفاده از کتابخانه Font Awesome 5 کلیه آیکون‌های Font Awesome 4 به درستی نمایش داده شوند.

 

Advanced tab in elementor- آموزش المنتور

2. مدیریت نقش‌ها

دومین گزینه از منوی المنتور مدیریت نقش­‌ها نام دارد که با استفاده از این قابلیت قادر خواهید بود دسترسی کاربران مختلف را نسبت به ویرایش مطالب در وردپرس محدود کنید. برای استفاده از این ویژگی میبایست با کلیک بر روی نقش موردنظر و انتخاب گزینه “ بدون دسترسی به ویرایشگر ” و ذخیره‌­ی تغییرات ، دسترسی به ویرایشگر المنتور را محدود کنید.

Role management-آموزش وردپرس

3. ابزارها

در این بخش تنظیمات بیشتری برای مدیریت و کار با افزونه وجود دارد که در ادامه به بررسی هر کدام از این 4 سربرگ می‌پردازیم.

سربرگ کلی:

General tab in elementor tools-آموزش المنتور
  • تولید مجدد فایل CSS : کدهای CSS سفارشی در المنتور در یک فایل جداگانه ذخیره می‌شوند ، با کلیک بر روی این گزینه می­‌توانید فایل جدیدی تولید کنید.
  • همگام سازی کتابخانه : بطور خودکار کتابخانه قالب‌های افزونه المنتور روزانه بروزرسانی می‌­شوند ، در صورت بروزرسانی دستی کتابخانه کافیست بر روی این گزینه کلیک نمایید.
  • حالت ایمن : حالت ایمن به شما اجازه عیب­‌یابی مشکل از طریق بارگذاری ویرایشگر ، بدون بارگذاری قالب یا هر افزونه­‌ای را برای شما فراهم می‌­کند. در صورت برطرف شدن مشکل ، ممکن است ایراد از قالب یا یکی از افزونه‌های سایت شما باشد.
  • نوار اشکال زدایی : با فعالسازی این گزینه یک نوار مدیریتی به صفحه شما اضافه خواهد شد و تمام قالب‌هایی که در یک صفحه نمایش داده می‌شوند را فهرست می‌کند.

سربرگ جایگزینی URL:

URL replacement in elementor tools

در صورت تغییر آدرس وبسایت وردپرسی شما و یا فعالسازی پروتکل https می‌توانید از این بخش آدرس قدیمی و جدید سایت خود را وارد و سپس بر روی دکمه جایگزینی URL کلیک کنید. ( بهتر است قبل از انجام این کار از پایگاه داده خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید )

سربرگ کنترل نسخه :

Version control-آموزش المنتور فارسی
  • بازگشت نسخه رایگان : در صورتی که در استفاده از نسخه فعلی افزونه المنتور به مشکل برخورد کرده‌­اید می‌­توانید با کلیک بر روی دکمه مربوطه در این قسمت به طور خودکار به نسخه قبلی که در آن مشکلی نداشته‌­اید برگردید. (بهتر است پیش از بازگشت به نسخه قبل از دیتابیس خود بکاپ تهیه کنید )
  • به روزرسانی مجدد اسکریپت : با بروزرسانی و دریافت نسخه جدید اسکریپت تمام فونت‌ها و رنگ‌بندی شما به حالت پیش‌فرض بازگشته و تنظیمات نسخه قبل از بین می­‌رود.
  • تست نسخه بتا : اگر این گزینه را روی حالت فعال تنظیم کنید ، می‌توانید از نسخه بتای افزونه که هنوز به صورت رسمی ارائه نشده است استفاده کنید.

سربرگ حالت تعمیر:

زمانی که سایت شما نیاز به بروزرسانی و اعمال تغییراتی دارد بهتر است بازدیدکنندگان سایت شما متوجه این تغییرات نشوند و صفحه‌ای را مشاهده کنند که نشان دهنده‌ی این باشد که سایت شما برای مدت کوتاهی جهت تعمیر و بروزرسانی در دسترس نمی‌باشد. برای فعالسازی این قابلیت در المنتور از این بخش امکانپذیر است.

Repair mode-آموزش المنتور
  • انتخاب حالت : با استفاده از این گزینه می‌توانید حالت تعمیر یا به زودی را انتخاب کنید. (بهتر است حالت تعمیر بیشتر از 3 روز طول نکشد ؛ چرا که بر رتبه سئو سایت شما تاثیر منفی خواهد گذاشت )
  • چه کسی می‌تواند به سایت دسترسی داشته باشد؟: در صورت فعالسازی حالت تعمیر و یا بزودی با کمک این گزینه می­‌توانید مشخص کنید که چه کسی یا چه کسانی به سایت و پنل مدیریتی دسترسی داشته باشند، با تنظیم این گزینه بر روی حالت “ سفارشی ” قادر خواهید بود دسترسی کاربران را تعیین کنید.
  • انتخاب قالب : در این قسمت می‌توانید قالب نمایش حالت تعمیر را مشخص کنید. برای این کار میبایست یک قالب برای برگه “ در دست تعمیر ” که توسط افزونه ساخته شده بسازید و یا آن را از قالب‌­های موجود انتخاب کنید.

 

4. فونت‌های سفارشی

این قابلیت تنها در نسخه پرمیوم افزونه قابل استفاده است و به شما اجازه می‌دهند تا فونت‌های شخصی خود را در المنتور اضافه کنید و از آنها متناسب با نیاز خود استفاده کنید.

 

5. آیکن‌های سفارشی

این قابلیت نیز تنها در نسخه پرمیوم افزونه قابل استفاده است و به شما اجازه می‌دهد آیکون‌ها و نمادهای سفارشی را از منابع مورد علاقه خود اضافه و سفارشی‌سازی کنید.

 

آموزش طراحی صفحات با افزونه المنتور

تا اینجا با نحوه‌ی نصب و راه‌اندازی و تنظیمات افزونه المنتور آشنا شدید. در ادامه به آموزش المنتور و طراحی صفحات با افزونه المنتور خواهیم پرداخت. اکنون برای ایجاد صفحه با استفاده از افزونه المنتور به بخش برگه‌ها یا نوشته‌ها در پیشخوان وردپرس وارد شوید. در بالا صفحه بخشی به نام “ ویرایش با المنتور ” ظاهر می‌شود که با استفاده از این دکمه می‌توانید صفحه موردنظر وردپرس خود را به صورت زنده ایجاد و طراحی کنید. پس از کلیک بر روی این بخش باید مدت زمانی را جهت آماده‌سازی ابزارهای افزونه منتظر بمانید و پس از بارگذاری آنها وارد صفحه مربوطه خواهید شد.

در صفحه باز شده مطابق تصویر زیر دو گزینه به نام “ افزودن بخش جدید ” و “ افزودن قالب ” نمایش داده می‌شود.

 

استفاده از قالب­‌های آماده المنتور

یکی از دلایلی که افزونه المنتور طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده است و جزو برترین صفحه‌سازها شناخته شده وجود قالب‌های آماده در این افزونه می‌باشد. طراحی یک صفحه دلخواه نیازمند زمان زیادی است اما با کمک قالب‌های آماده موجود در المنتور قادر هستید صفحات جذاب و زیبایی را به سادگی و تنها با چند کلیک در کمترین زمان ممکن بسازید.

در مرحله اول لازم است یک نوشته یا یک برگه را جهت قرار دادن قالب ایجاد کنید. دکمه ویرایش با المنتور را کلیک و مطابق تصویر زیر “ افزودن قالب جدید ” را انتخاب کنید. در مرحله اول لازم است یک نوشته یا یک برگه را جهت قرار دادن قالب ایجاد کنید. دکمه ویرایش با المنتور را کلیک و مطابق تصویر زیر “ افزودن قالب جدید ” را انتخاب کنید.

add new template in elementor

اینک وارد صفحه‌ای از قالب‌های آماده می‌شوید که با استفاده از هر کدام از آن‌ها می‌توانید صفحات اصلی ، لندینگ پیج ، هدر ، فوتر ، خطای 404 ، درباره ما ، تماس با ما ، صفحات محصول زیبا را انتخاب و به سایت خود اضافه و براساس نیاز خود آن را سفارشی کنید.

template librery in elementor-آموزش المنتور فارسی

ساخت قالب به صورت دستی

روش دیگر، ساخت قالب به صورت دستی و بدون استفاده از قالب‌های آماده می‌باشد که با کلیک بر روی “ افزودن بخش جدید ” می‌توانید ساختار مورد نظر خود را انتخاب و شروع به طراحی کنید.

add new session in elementor

پس از کلیک بر روی گزینه “ افزودن بخش جدید ” صفحه زیر نمایان خواهد شد که از میان ساختارهای موجود می‌توانید ساختار صفحه خود را انتخاب کنید.

Structure selection- آموزش المنتور

پس از انتخاب ساختار موردنظر، گزینه‌هایی برای افزودن المان‌های جدید نمایان می‌شوند که باید اجزای موردنیاز خود را جهت استفاده در صفحه را از ابزارک سمت راست همین صفحه انتخاب کنید. به عنوان مثال ابزار “تیتر” را به صورت Drag & Drop به یکی از بخش‌های موردنظر ساختار صفحه می‌کشیم و عنوان دلخواه خود را وارد می‌کنیم.