تفاوت میان وبسایت و پورتال
تفاوت میان وبسایت و پورتال – مقدمه
یک پورتال را همواره به عنوان دوازه ای به سوی اطلاعات و امکانات متنوع می شناسند. معمولا پورتال ها ما را به سمت سایت ها و موارد متنوعی راهنمایی می نمایند. در یک کلام باید گفت که یک پورتال اصلی ترین کارش راهنمایی و ارجاع دادن است و هر پورتال را می توان یک مرکز تبادل داده و اطلاعات و همچنین خدمات اینترنتی دانست. در مقاله قبلی تحت عنوان ” پورتال چیست؟ ” با ویژگی ها و کارایی یک پورتال به طور کامل آشنا شدیم. در این مقاله قصد داریم شما را با تفاوت میان وبسایت و پورتال آشنا نماییم.
چهار قاعده کلّی پورتال ها
1- انطباق پذیری: همانطور که اشاره کردیم ، یک پورتال به خودی خود تنها یک راهنمای ورود به سایر دروازه هاست و هدف اصلی آن همین است. بنابراین در برخی موارد پورتال ها را Internet Yellow Page نیز می نامند. یک پورتال می تواند با شرایط و امکانات مورد نیاز کاربران خودش را منطبق ساخته و آن ها را به سمت و سوی اهداف مورد نظرشان ارجاع دهد.
2- اختصاصی سازی: پورتال های قابلیت اختصاصی سازی بالایی دارند. به راحتی می توانند براساس شرایط موجود و نیازهای مورد نظر ، خودشان را اختصاصی کنند و دورازه ها و درگاه های جدیدی ایجاد نمایند.
3- یکپارچه بودن: شاید اصلی ترین ویژگی یک پورتال همین مورد یکپارچگی آن باشد. در یک پورتال شما تمام نیازها و الزامات خود را یکجا و بصورت تمام عیار مشاهده می نمایید. پورتال ها دچار انقطاع نمی شوند و نیاز به گشت و گذار ندارند. آن ها آنچه که شما را نیاز دارید در یک درگاه یکپارچه کرده و در مقابل شما قرار می دهند.
4- مجهز بودن به انجمن های تبادل نظر و گفتگو: پورتال ها معمولا دارای انجمن و فروم های تبادل نظر و گفتگو هستند که طرفداران زیادی هم دارد. کاربران می توانند مشکلات و سوالات خود را در مورد یک موضوع خاص را با یکدیگر در میان گذاشته و از تجربیات هم در این زمینه استفاده کنند. از سایر امکانات پورتال ها در این زمینه می توان به chat ، پست الکترونیکی ، انجمن های اینترنتی نام برد.
تعریف پورتال را می توان از دیدگاههای متفاوتی امکان پذیر دانست ، چرا که کاربران امکانات بسیاری را برای آن متصور شده اند . یک پورتال به عنوان فضای کاری برای تجارت الکترونیکی مبتنی بر شبکه با امکان تنظیم شخصی و محتوایی برخوردار از قابلیت های مشارکت با دیگر همکاران و دسترسی بی سیم تعریف شده است . اما مهمترین ویژگی یک پورتال تمرکز بر روی آنچیزی است که یک پورتال می تواند برای یک سازمان انجام دهد .
از واژه پورتال معمولا به صورت جمع استفاده می کنند چرا که معمولا ادارات و سازمان ها به منظور تسهیل در کارهای سازمانی و به جهت مواجهه با کارهای چندگانه خود از بیش از یک پورتال استفاده می کنند . پورتال معمولا نقش تسهیل کننده ای در انجام امور اداری، بازرگانی، پژوهشی و آموزشی و نیز کارایی چندگانه آن، آنرا تبدیل به یک محل کار الکترونیکی برای کاربران کرده است . پورتال ها معمولا یک سیستم اداری کاربر محور است به این معنی که تمام امکانات پورتال بر این اساس پیش بینی شده است.
پورتال میتواند نقطه شروع و یا اولیه داشته باشد که کاربران به محض ورود به اینترنت آن را مشاهده نمایند . درست است که شباهت ظاهری بین یک سایت و پورتال فراوان است به حدی که در نگاه اول نمی توانید تفاوت محسوسی میان یک سایت و پورتال را متوجه شوید اما باید بدانید که این دو کاملا متفاوت از یکدیگر است . اما آیا می دانید که تفاوت این دو در چیست ؟
تفاوت میان وبسایت و پورتال
پورتال به صورت دروازه ورود به یک بانک اطلاعاتی است. آنچه که مهم است، آن است که پورتال همواره ما را به سایتها یا پورتال های دیگر راهنمایی می کند و به خودی خود تنها یک راهنما است. در حالی که یک وب سایت می تواند حاوی مقدار زیادی اطلاعات باشد که فقط بر روی آن سایت قابل دسترسی است.
ممکن است، وب سایت از امکاناتی مشابه یک پورتال برای جستجو و مدیریت داده ها استفاده نماید ، اما آنچه که مهم است آن است که این داده ها عموما بر روی پایگاه داده های خود سایت قرار دارند.
پورتال عموما حاوی مطالبی است که جنبه اطلاعات عمومی دارد. داده هایی که از منابع مختلف بر روی یک پورتال جمع آوری می شوند، معمولا دارای پراکندگی فراوانی هستند. به همین علت، در بسیاری از پورتال ها، ابزارهایی مانند Directory قرار داده می شود تا این اطلاعات را طبقه بندی نماید.
از سوی دیگر داده های قرار داده شده بر روی یک وب سایت، اولا” از منابع محدودتری تامین می شوند و ثانیا” دارای پراکندگی زیادی نبوده، حول یک محور و موضوع مشخص دور می زند و به اصطلاح نخصصی تر هستند.
پورتال یک سیستم کاربر محور است. به این معنی که تمام امکانات پورتال بر این اساس پیش بینی شده است تا جوابگوی نیاز های کاربران با سلایق، علاقه مندی ها ، سنین و رده های کاری متفاوت باشد. امکاناتی مثل پست الکترونیکی، Chat ، انجمن های اینترنتی و … همه برای آن است که کاربران را به هر شکل ممکن به پورتال دعوت نماید. در حالیکه یک وب سایت ، یک سیستم Subjective یا موضوع محور است. درست است در هر وب سایت، امکاناتی برای کاربران مختلف پیش بینی می شود، اما باید به این نکته توجه داشت که کاربری که با یک وب سایت کار میکند باید به شکلی به موضوع وب سایت مرتبط یا علاقمند باشد.
یکی از مهمترین جنبه های تفاوت بین پورتال و وب سایت جنبه اقتصادی آن است. پورتال ها عموما” برای کسب درآمد ساخته شده اند. بیشتر پورتال ها درآمد های خود را از طریق تبلیغات کسب می نمایند.
تفاوت میان وبسایت و پورتال
تفاوت میان وبسایت و پورتال
تفاوت میان وبسایت و پورتال