
سئوی داخلی این قدرت را دارد که بازدیدکنندگان و مشتریان جدید بیشماری را مستقیماً به وبسایت شما بیاورد. به علاوه، سئوی داخلی کاملاً به خود شما بستگی دارد: شما باید تعیین کنید که موضوع یا هدف هر صفحه چیست؛ شما باید در مورد مخاطب هدف آن تصمیم بگیرید و شمایید که کلمات کلیدی و عباراتی را که می خواهید روی آن ها تمرکز کنید انتخاب می نمایید. چنین موضوعی ضمن قدرتی که در اختیار شما قرار می دهد، می تواند در عین حال ترسناک نیز باشد. اگر مطمئن نیستید چگونه باید سئوی داخلی سایت خود را اغاز کنید، ما فهرستی از نکاتی پیرامون سئوی داخلی برای کمک به شما ایجاد کرده ایم. به خواندن ادامه دهید تا بیاموزید سئوی داخلی شامل چه چیزی است و چگونه انجام می شود.
سئوی داخلی چیست؟
سئو داخلی هر کاری است که می توانید در خود صفحه انجام دهید تا رتبه آن را بهبود ببخشید. این شاخه از بهینه سازی موتور جستجو روی کمک به گوگل و جستجوگران برای درک و هضم بهتر محتوای شما تمرکز دارد.
چرا سئو داخل صفحه مهم است؟
گوگل برای این که تشخیص دهد آیا صفحه شما شایستگی نمایش در صفحه نخست را دارد یا خیر، به موارد به خصوصی نگاه میکند که میتوانید با سئوی داخلی روی آن ها تأثیر بگذارید. شاید مهم ترین فاکتور در سئوی داخلی کلمات کلیدی باشند که کمی بعدتر به آن ها خواهیم پرداخت. به هر حال، سئوی داخلی همان چیزی است که به گوگل می گوید صفحه شما ارزش دیده شدن دارد.
نحوه انجام سئوی داخلی
اگرچه گوگل به کلمات کلیدی در صفحه شما نگاه می کند، تکرار کلمات کلیدی بدون هدف بهینه سازی داخلی به حساب نمی آید. انجام بیش از حد این کار حتی می تواند به رتبه شما آسیب برساند. بنابراین در ادامه با هم به بررسی چند روش بهینه سازی ساده می پردازیم که تغییر مثبتی در رتبه شما ایجاد می کنند.
از تگ های هدینگ برای عنوان صفحه خود استفاده کنید
تگهای عنوان، از جمله H1، به گوگل کمک میکنند تا محتوای صفحات شما را درک کند. به طور کلی، تگ H1 مهم ترین عنوان و H6 کم اهمیت ترین عنوان موجود در صفحه شما را نشان می دهد. معمولا عنوان اصلی یک صفحه را با تگ H1 و زیر مجموعه های آن را به ترتیب با H2، H3، H4 و … نشان می دهیم. به این ترتیب، سلسله مراتب بصری محتوای خود را با قرار دادن عنوان ها در تگ H بهبود دهید. این کار درک و فهم مطالب را برای موتورهای جستجو و کاربران آسانتر میکند.
عنوان صفحه خود را به شکلی جذاب بنویسید
عنوان ها اغلب قسمت اصلی اطلاعات هستند و در واقع همان بخشی هستند که در صفحه نتایج گوگل (SERP) نمایش داده می شود. بنابراین، کاربران با توجه به عنوان و تیتری که انتخاب می کنید، تصمیم می گیرند از صفحه شما بازدید کنند. به همین دلیل است که تیتر مطلب شما باید قادر باشد جستجوگران را متقاعد کنند تا از صفحه بازدید نمایند. برای این کار می توانید از نکات زیر کمک بگیرید:
- تیتر خود را کوتاه و مختصر بنویسید: همیشه سعی کنید عنوان صفحه شما کمتر از 70 کاراکتر طول داشته باشد تا نمایش آن در صفحه نتایج به هم نریزد.
- آن را با هدف جستجوگر مطابقت دهید: تیتر باید قادر باشد خیال جستجوگر را راحت کند که صفحه شما نیاز او را برطرف می سازد و با خواندن محتوای آن پاسخ سوال خود را می یابد. در واقع، شما با نوشتن یک تیتر اصولی، به کاربر می گویید که حلال مشکل او را دارید.
- از نوشتن عنوان گنگ و پیچیده خودداری کنید: تیتر شما باید تمام محتوای صفحه را به شکل شفاف توصیف کند. با نوشتن عبارات مبهم یا بیش از حد کلی، فقط کاربر را گیج می کنید.
- به هیچ وجه به کلیک بِیت فکر نکنید: همیشه سعی کنید با کاربر خود روراست باشید. استفاده کردن از تیترهای دروغ صرفا برای کشاندن کاربر به داخل صفحه نه تنها اعتماد آن ها را نسبت به سایت شما از بین می برد، بلکه تأثیر چندانی در رتبه شما نخواهد داشت. دقت کنید که با این کار، بازدیدکننده زمان زیادی داخل سایت شما باقی نمی ماند و احتمالا دفعه های بعدی که با سایت شما مواجه شود، به کل از آن پرهیز می کند.
- از کلمه کلیدی اصلی خود استفاده کنید: در صورتی که امکان آن وجود دارد، سعی کنید کلمه کلیدی خود را درون عنوان صفحه بگنجانید. البته، گاهی اوقات امکان چنین کاری وجود ندارد چرا که تیتر مناسبی نخواهد بود. در چنین موارد کمیابی، می توانید از این قاعده چشم پوشی کنید.
- اگر محتوای شما مربوط به زمان خاصی است، حتما تاریخ را درج کنید: گوگل الگوریتم های متعددی دارد که یکی از آن ها به تازگی محتوای شما اهمیت می دهد. به بیان ساده، اگر محتوایی که می نویسید صرفا در بازه زمانی خاصی صحت داشته باشید، بهتر است این بازه زمانی را در عنوان خود منعکس کنید.
توضیحات متای قانع کننده ای بنویسید
توضیحات متا جزو عوامل رتبه بندی نیست اما می تواند کلیک ها و ترافیک بیشتری را برای سایت شما به همراه داشته باشد. زیرا Google اغلب از این توضیحات برای اسنیپت Descriptive یا توصیفی در نتایج جستجو استفاده می کند. بنابراین، خوب است توصیه های زیر را هنگام نوشتن توضیحات متا در نظر بگیرید:
- درست مانند تیتر اصلی متن، توضیحات متا نیز محدودیت کاراکتر دارند. سعی کنید کمتر از 160 کاراکتر در توضیح خود استفاده کنید تا در صفه نتایج گوگل نمایش بهتری داشته باشد.
- به طور کلی، توضیحات متا عنوان صفحه شما را توصیف می کنند. بنابراین، هر چیزی را که به دلیل محدودیت نتوانسته اید در تگ عنوان قرار دهید می توانید در توضیحات متا بنویسید.
- هدف جستجو را در نظر بگیرید. سعی کنید با توضیحات خود کاربران را دلگرم کنید که آنچه را می خواهند به دست خواهند آورد.
- از ادبیات مستقیم استفاده کنید. یعنی به صورت مستقیم جستجوگر را مورد خطاب قرار دهید و با او سخن بگویید.
- کلمه کلیدی خود را در توضیحات متا استفاده کنید. گوگل قسمت هایی از این توضیحات را که کلمه کلیدی در آن گنجانده شده به صورت پررنگ تر نشان می دهد.
تصاویر خود را بهینه کنید
تصاویر صفحات شما می توانند در جستجوی Google Images رتبه بندی شوند و ترافیک بیشتری را برای شما به همراه بیاورند. برای بهینه سازی سه اصل زیر را به خاطر بسپرید:
1) از نام مناسب برای فایل خود استفاده کنید
گوگل می گوید که نام فایل ها به موتور جستجو سرنخ هایی در مورد موضوع تصویر می دهد. پس استفاده از cat.jpg برای تصویر یک گربه خیلی بهتر از IMG_859045.jpg است. همچنین، هر چقدر نام فایل دقیق تر محتوای درون آن را توصیف کند، گوگل بهتر منظور شما را خواهد فهمید؛ البته، نباید به بهانه توصیف دقیق تر نام فایل را بیش از حد طولانی کنید. به عنوان مثال، ginger-cat.jpg بهتر از my-super-cute-ginger-cat-named-jeff.jpg است.
2) از متن جایگزین یا ALT Tag استفاده کنید
عامل دیگری که گوگل را در درک تصاویر یاری می کند متن جایگزین است. این یک ویژگی HTML است که در تگ های img برای توصیف تصویر استفاده می شود. این تگ در خود صفحه قابل مشاهده نیست و صرفا موتورهای جستجو قادر به خواندن آن هستند. هدف اصلی متن جایگزین بهبود دسترسی برای بازدیدکنندگانی است که از صفحه خوان استفاده می کنند. صفحه خوان ها محتوای صفحه، از جمله تصاویر را به صدا تبدیل می کنند. برای اطلاعات بیشتر در مورد آلت تگ ها و نحوه بهینه سازی تصاویر به کمک آن ها حتما مقاله مربوط به آن را مطالعه فرمایید.
3) در نهایت حتما تصاویر خود را فشرده کنید
فشرده سازی تصاویر، اندازه فایل ها را کوچکتر می کند و منجر به بارگذاری سریع تر صفحه می شود. خوشبختانه ابزارهای رایگان زیادی برای انجام این کار وجود دارد. برای مثال، وب سایت Compress JPEG گزینه خوبی است.
از لینک های خارجی استفاده کنید
برخی افراد فکر می کنند که لینک دادن به منابع خارجی برای سئو مضر است. هیچ مدرکی وجود ندارد که این ادعا را ثابت کند اما برعکس، گوگل میگوید پیوند دادن به وبسایتهای دیگر راهی عالی برای ارزش دادن به کاربران شماست. بنابراین از لینک دادن نترسید و هرجایی که احساس کردید به لینک خارجی نیاز دارد از آن استفاده نمایید.
تخصص خود را نشان دهید
Google برای محتوای تخصصی ارزش قائل است، اما داشتن تخصص کافی نیست. شما باید تخصص خود را برای خوانندگان نیز آشکار کنید. در زیر چند روش توصیه شده توسط گوگل برای انجام این کار وجود دارد:
- نشان دهید که موضوع را به خوبی می شناسید.
- منابع اطلاعاتی روشن ارائه کنید.
- اطلاعات پس زمینه نویسنده را ارائه دهید؛ مثلا به صفحه معرفی نویسنده لینک دهید.
- مطمئن شوید که محتوا صحت داشته و عاری از اشتباهات واقعی است.
به یاد داشته باشید سئو معامله ای نیست که یک بار برای همیشه انجام دهید. در واقع سئو یک صنعت زنده است و مدام دستخوش تغییر می شود. از این رو، باید به طور مداوم در آن پیشرفت کنید. شما باید این مقاله را به عنوان پایه سئوی داخلی در نظر بگیرید که به هدایت استراتژی سئوی شما برای ماه ها یا حتی سال ها کمک می کند.