فریم ورک چیست؟

فریم ورک چیست؟

فریم ورک چیست؟

فریم ورک چیست؟ ؛ مقدمه

فریم ورک FrameWork در اصطلاح به یک چهارچوب نرم افزاری گفته می شود. یک فریم ورک متشکل از مجموعه ای از کتابخانه های برنامه نویسی به همراه مجموعه ای از قوانین و مقررات برای برنامه نویسی است. به عنوان یک مثال بارز و مشهور فریم ورک می توان ” دان نت فریم ورک ” که محصولی از شرکت ماکروسافت است را نام برد ؛ این فریم ورک متشکل از هزاران کتابخانه ی کوچک و بزرگ به همراه قواعد و ابزارهایی ویژه برای توسعه دهندگان و برنامه نویسان مختلف است.

 

وظیفه اصلی یک فریم ورک چیست؟

فریم ورک ها به عنوان واسطه ای میان برنامه نویسان و سیستم عامل عمل می کنند. یک فریم ورک به برنامه نویس کمک می کند تا کدهای کمتری نوشته و در مدت زمان کوتاه تری بتواند کار خود را به اتمام برساند.

برنامه نویسان جدای از زبان های برنامه نویسی که به آن ها مسطل هستند باید بتوانند با فریم ورک های برنامه نویسی نیز کار کنند. این فریم ورک ها ، مجموعه ای از کدهای از پیش آماده شده را به منظور توسعه نرم افزاری در اختیارشان قرار می دهند.

 

انواع فریم ورک‌های برنامه‌نویسی

به منظور طراحی سایت با زبان php فریم ورک های متفاوتی وجود دارد. فریم ورک هایی مثل Cake PHP, Zend, Symfony, Laraval از این دست فریم ورک ها هستند . این گونه فریم ورک ها به برنامه نویسان کمک می کند بسیاری از کد های تکراری که در اکثر برنامه ها وجود دارد و مورد نیاز برنامه نویسان می باشد را بازنویسی نکنند . همچنین با قوانین موجود در فریم ورک ها، امنیت را بهبود می بخشند، سرعت توسعه را افزایش می دهند و کمک می کنند تا توسعه پذیری کد بهبود یابد .

برای طراحی و توسعه یک وبسایت با زبان PHP می توان از فریم ورک های متنوعی بهره برد که فریم ورک های مانند Symfony، CakePHP، Zend و Laravel تعدادی از مشهور ترین های آن ها هستند. با استفاده از این فریم ورک ها برنامه نویسان PHP از نوشتن بسیاری از کدهای تکراری رهایی می یابند. بنابراین این فریم ورک ها سرعت توسعه نرم افزاری را افزایش می دهند و باعث بهبود امنیت می شوند.

 

ساختار MVC در فریم‌ورک‌ها

اصطلاح MVC یا همان  Model View Controller اصطلاحی است که هنگام استفاده از فریم ورک های متنوعی مورد استفاده قرار می گیرد. MVC یک ترکیب و شکل خاص از کدهای برنامه نویسی است.

در این ساختار کد های برنامه به سه بخش ویژه تقسیم می شوند . با تقسیم و طبقه بندی صحیح کدها ، برنامه به صورت سه لایه مجزا از هم در می آید که در اجرای توسعه کمک به سزایی می کند. باید اشاره کرد که در برنامه نویسی MVC بخش Model  کار ذخیره و بازیابی اطلاعات را بر عهده دارد ، بخش View وظیفه ی نمایش اطلاعات به کاربر را بر عهده داشته و بخش Controller دریافت اطلاعات از کاربر و پردازش آن ها را بر انجام می دهد.

 

آیا یادگیری و استفاده از فریم ورک در برنامه‌نویسی ضروری است ؟

یادگیری و استفاده از فریم ورک ها به جز در مواردی خاص و برای کاربردهای ویژه ؛ برای یک برنامه نویس و طراح سایت می تواند گزینه ای هوشمندانه و کاربردی باشد. باید یادآوری کنیم که در هنگام برنامه نویسی انتخاب بهترین زبان مورد نیاز و انتخاب درست فریم ورک متناسب با آن به دانش و تجربه ی بالایی نیاز خواهد داشت.

اگر بخواهیم به سوال لزوم یادگیری کار با فریم ورک ها پاسخی بدهیم ؛ باید بگوییم که بله از نظر ما ضرورت دارد ، چرا که در اکثر موارد مزایای استفاده از فریم ورک ها بر معایب آن پیشی می گیرد. کاهش زمان توسعه و افزایش قابلیت توسعه‌پذیری مزایای بزرگی در هنگام برنامه نویسی و طراحی سایت به شمار می‌روند. همچنین در مورد فریم ورک‌های تحت سیستم‌ عامل مانند دات نت و جاوا ، نوشتن یکباره و اجرای روی چندین سیستم‌ عامل از نظر اقتصادی بسیار پر اهمیت خواهد بود.

 

فریم ورک چیست؟

فریم ورک چیست؟

به زیفا امتیاز دهید
admin
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *