GTMETRIX چیست و چه کاری انجام میدهد؟

GTMETRIX چیست و چه کاری انجام میدهد؟

جی تی متریکس GTmetrix چیست؟

جی تی متریکس ابزاری است که با استفاده از آن گزارش‌های کاملاً دقیقی از عملکرد وبسایت به دست می‌آید. این ابزار کاملاً رایگان بوده و سرعت وبسایت را با استفاده از دو موتور قدرتمند Google Page Speed و YSlow بررسی می‌کند و بر اساس این تحلیل‌ها نمره‌هایی با جزئیات دقیق ارائه می‌کند. همچنین هر پارامتری که توسط این ابزار بررسی می‌شود دارای توضیحات و پیشنهادات خاصی است که با استفاده از آن‌ها و پیشنهادات ارائه شده توسط این ابزار می‌توانید نسبت به رفع مشکلات اقدام نموده و مجدداً وبسایت را برای بررسی در این ابزار وارد نمایید.

از ویژگی‌های مهمی که جی تی متریکس دارد رایگان بودن آن است، یعنی می‌توانید به صورت نامحدود برای تحلیل تعداد نامحدودی از وبسایت‌ها (و شاید رقیب‌ها) از آن استفاده کنید. البته ناگفته نماند این سیستم دارای پلان‌های پولی نیز می‌باشد که امکانات بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد ، اما خبر خوب اینکه این امکانات به گزارش‌ها ارتباطی ندارند ! یعنی با استفاده از پلان رایگان همان گزارش‌هایی را دریافت می‌کنید که برای پلان‌های پولی دریافت خواهید کرد. امکانات پلان‌های پولی شامل ذخیره‌سازی گزارش‌ها در فضای ابری (تعداد رایگان 20 عدد) ، نظارت بر تغییرات وبسایت بدون بررسی دستی (تعداد رایگان 3 عدد) دریافت دسترسیِ API بیشتر (تعداد رایگان 20 عدد در روز) ، و همچنین سرعت بالاتر برای بارگذاریِ گزارش‌های شما نسبت به سایرین در صف بررسی جی تی متریکس می‌شود.

 

صفحه اول سایت GTmetrix

 

نام وب سایت : جی تی متریکس – gtmetrix

زمینه فعالیت : سرویس آنالیز رایگان بهینه سازی وب سایت ، خدمات آنلاین در اینترنت

توضیحات :  بهینه سازی سرعت و عملکرد سایت – Website Speed and Performance Optimization

آدرس وب سایت : gtmetrix.com

 

اهمیت سرعت سایت در سئو و افزایش رتبه 

قطعا سرعت سایت از مهم ترین فاکتورهای بهینه سازی سایت و سئو است و باید اهمیت سرعت سایت را به شکل ویژه ای جدی بگیرید، در سال ۲۰۱۹ یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو ، سرعت بوده هر چند در سال‌های گذشته هم سرعت سایت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است.

از اهمیت سرعت سایت به هیچ عنوان نمی‌توانید به راحتی بگذرید. به یاد داشته باشید که هدف اصلی ما از بهینه سازی سایت و بهبود سرعت سایت، جلب رضایت کاربر می‌باشد یعنی بهبود تجربه کاربری و در مرحله بعد موتور جستجو ارزش دارد. پس اگر مثلا یکی از فاکتورهای بهینه سازی باعث اذیت کاربران شما می‌شود ولی از طرف دیگر باعث بالا رفتن امتیاز سایت در ابزارهایی مانند جی تی متریکس میشود قطعا باید آن فاکتور را نادیده گرفته و نمره بالا را فدای کاربران کنید.

شاید با خود بگویید مگر می‌شود فاکتورهای سایت‌های معروفی همانند جی تی متریکس که اهمیت بالایی در سرعت سایت دارند تضادی با راحتی کاربر داشته باشد؟
باید گفت گاهی تداخل در بهینه سازی یا بهتر بگوییم بهینه سازی بیش از حد سایت باعث کندتر شدن و پایین رفتن راندمان کاری سایت میشود ولی ممکن است این مورد را ابزارهای آنلاین توانایی نشان دادنش را نداشته باشند. وقتی ما میگوییم سرعت سایت دارای اهمیت بالایی است و بالا بردن آن مهم است به معنای آن نیست که وسواس به خرج دهیم.

 

جی تی متریکس چه چیزی را اندازه گیری می‌کند؟

گزارش‌های جی تی متریکس به صورت خلاصه عملکرد وبسایت را بر اساس سه فاکتور مهم (از قوانین Google PageSpeed و YSlow) برای سرعت بارگذاریِ سایت در اختیار شما قرار می‌دهد:

  • زمان بارگذاریِ صفحه : زمان کلی که طول می‌کشد URL مورد نظر به طور کامل در مرورگر بارگذاری شود که مکان سرور تست قبل از شروع گزارش و حین گزارش به شما اطلاع‌رسانی می‌شود.
  • سایز کل صفحه : در زمان بارگذاری حجم تمام فایل‌ها و کدها محاسبه و نمایش داده می‌شود که یکی از فاکتورهای سرعت بارگذاری صفحات است.
  • تعداد کل درخواست‌ها : به هنگام بارگذاری و لود یک صفحه ، تعداد درخواست‌های صورت گرفته برای بارگذاری جمع‌آوری و به شما گزارش می‌شود.

 

GTmetrix چه کاری انجام میدهد؟

1-ابزاری برای تجزیه و تحلیل وب سایت

گاهی مدیران به دنبال آنالیز و افزایش Performance سایت هستند، این کار توسط ابزار GTmetrix قابل اجراست که هم سرعت لود صفحه افزایش پیدا می‌کند و هم بهینه سازی سایت بهتر انجام می‌شود.

 

2-سهولت در یادگیری و کاربرد

استفاده از ابزار GTmetrix بسیار آسان بوده بطوری که به دلیل طراحی ساده، تمامی کاربران توانایی کار با آن را دارند. در ابزار GTmetrix هر بخش با عنوان «what does this mean» در کنار هر تب آورده می‌شوند که از این طریق می‌توان توضیحات را به صورت خلاصه مطالعه نمود.

 

3-کمک به افزایش سرعت لود سایت

جی تی متریکس تحلیل جامعی را از سرعت سایت بر اساس شاخص‌های تعریف شده GooglePage Speed و Yslow انجام می‌دهد که به همراه آن توصیه‌هایی نیز برای افزایش سرعت ارائه می‌دهد. این ابزار همچنین قابلیت تحلیل سرعت بارگذاری سایت بر روی تلفن‌های هوشمند را نیز دارا میباشد .

 

4-امکان مقایسه چندین وب سایت

یکی دیگر از ابزار GTmetrix ، امکان مقایسه چندین وب سایت با شاخص‌های مختلف می‌باشد که این کار می‌تواند به ارتقا سطح وب سایت کمک کند. 

 

5-بررسی سایت

با این ابزار می توان به بررسی میزان بهینه سازی تصاویر، کمینه بودن اندازه درخواست‌ها، بررسی ساختار کدهای HTM و CSS، ساختار کد جاوا اسکریپت و … پرداخت. نکته جالب توجه این سرویس، پیشنهادات جالب و کاربردی است که برای بهینه‌سازی سرعت بخش‌های مختلف وبسایت، به شما ارائه می‌دهد.

 

6-قابلیت تعیین شاخص‌های اختصاصی

ابزار GTmetrix قابلیت تعریف و تعیین شاخص‌های خاص را با مقادیری ویژه برای وبسایت فراهم می‎کند و در صورتی که عملکرد سایت شما از مقدار شاخص‌های تعریف شده پائین‎تر باشد ، پیام هشداری از طرف وب سایت GTmetrix به آدرس پست الکترونیکی ارسال می‌شود.

 

7- ایجاد تست‌های زمان بندی شده

GTmetrix می تواند تست‌های زمان بندی شده ای را ایجاد نموده که این تست‌ها می‌توانند به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه با توجه به شاخص‌هایی که برای آنها تعریف می‌شود، برروی سایت انجام شوند. این ابزار همچنین قابلیت انجام تست‌های ساعتی را نیز دارد.

 

8-ارائه سرویس‌های اختصاصی

جی تی متریکس می‌تواند چهار سرویس اختصاصی ارائه نماید که عبارتند از ؛ سرویس نقره ای ، سرویس برنزی ، سرویس طلایی و سرویس سفارشی. این سرویس‎ها بر حسب میزان قابلیتشان ، قیمت‌های مختلفی نیز دارند.

 

9- تولید گزارش‌های حرفه‌ای با فرمت pdf

گاهی برخی از مطالبی که در سایت قرار داده می‌شود بسیار طولانی هستند و به همین دلیل ممکن است بازدیدکننده خسته شود. قراردادن مطالب طولانی در فایل‌های PDF این کار را آسان می‌کند. ابزار GTmetrix نیز به منظور قابلیت بارگذاری PDF ، مناسب می‎باشد.

 

10- ارائه توصیه‌های کاربردی در رابطه با SEO سایت

این ویژگی برای طراحی سایت حرفه ای بسیار مناسب است. باتوجه به امکاناتی که ابزار GTmetrix ارائه می‌دهد، به طور خودکار بهینه ‌سازی سایت نیز صورت می‌گیرد.

 

و در آخر

به این نکته مهم توجه داشته باشید که گوگل اعلام کرده است که سرعت سایت تاثیر مستقیم بر روی تجربه کاربری و همینطور Crawl Budget می‌شود (Crawl Budget یعنی بودجه خزش ، به تعداد صفحاتی که ربات گوگل می‌تواند خزش را انجام دهد). و همینطور صریحا موتور جستجوی گوگل در پست Using site speed in web search ranking گفته است که سرعت سایت یکی از فاکتورها برای الگوریتم‌های گوگل در رتبه‌دهی می‌باشد. بنابراین برای گسترش کسب و کار خود و رونق تجارت آنلاین درصدد رفع خطاهای سایت خود باشید .

5/5 - (1 امتیاز)
مینو طاهری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *