هاست لینوکس چیست؟

هاست لینوکس چیست؟

هاست لینوکس چیست؟

هاست لینوکس یا Linux Hosting به نوعی از میزبانی وب گفته می شود که سیستم عامل سرور یا میزبان ارائه خدمات سیستم عامل لینوکس باشد. در هاست لینوکس شما از طریق مرورگر وب وارد محیط مدیریت هاست خود می شوید که کاملا به صورت گرافیکی است و شما موارد مورد نیاز را در این بخش انجام می دهید.

 

ویژگی های هاست لینوکس 

  • امنیت بسیار بالا بر اساس سیستم عامل لینوکس در توضیع های مختلف مانند CENTOS یا Redhat و …
  • کارایی و عملکرد بالا به دلیل بهینه بودن سیستم عامل لینوکس ( سرعت اجرای بسیار بالا نسبت به هاست ویندوز)
  • امکان اجرای کامل PHP با عملکرد فوق العاده نسبت به هاست ویندوز
  • امکان استفاده از بانک اطلاعاتی MYSQL با کارایی کامل و سرعت فوق العاده
  • امکان استفاده از دستورات HTML
  • امکان نصب و راه اندازی سیستم های مدیریت محتوا بر اساس PHP مانند وردپرس، جوملا، دروپال، و … با کارایی کامل و امنیت بالا (نسبت به هاست ویندوز)

 

خرید هاست لینوکس مناسب چه کسانی است؟

۱- افرادی که می خواهند از سیستم های مدیریت محتوا یا سایت ساز ها بر اساس PHP/MYSQL برای راه اندازی سایت خود استفاده کنند مانند سیستم های وردپرس، جوملا، دروپال، vbulletin و …

۲- افرادی که می خواهند از زبان برنامه نویسی PHP و بانک اطلاعاتی MYSQL برای راه اندازی وب سایت خود استفاده کنند.

۳- افرادی که از زبان برنامه نویسی HTML استفاده می کنند و نیاز به سرعت و کارایی بالا دارند.

لازم به ذکر است هاست لینوکس برای افرادی که می خواهند وب سایت خود را بر اساس زبان برنامه نویسی ASP.NET یا ASP و بانک اطلاعاتی Microsoft SQL Server و یا Java Enerprise راه اندازی کنند مناسب نیست.

 

عملکرد هاست لینوکس

سرورهایی که روی آن ها سیستم عامل لینوکس نصب شده را سرور لینوکسی می نامند و هاست هایی که روی این سرورها قرار دارند نیز هاست لینوکس نامیده می شوند. سیستم عامل لینوکس در واقع یک تکنولوژی متن باز است و به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که به هر شکلی که تمایل دارند در هسته سیستم عامل تغییرات ایجاد نمایند. متن باز بودن سیستم عامل یکی از عمده دلایل محبوبیت لینوکس است.

شاید بتوان گفت که برخی از عملکردهای سرورهای لینوکسی مشابه سرورهایی با سیستم های عامل هایی چون ویندوز یا اپل برای مک می باشد. اما در واقع Linux امکانات ویژه ای را ارائه می دهد که باعث تمایز آن با دیگر سرویس های حاضر شده است. در ادامه به شکلی کامل این تفاوت ها را به شما توضیح خواهیم داد.

 

تاریخچه پیدایش سیستم عامل لینوکس

در سال 1991 توسعه دهنده ای فنلاندی به نام لینوس توروالدر، سیستم عامل لینوکس را پایه گذاری کرد. او به دنبال ایجاد راه اندازی یک سیستم عامل متن باز برای کامپیوترهای شخصی بود. لینوس توروالدر برای به واقعیت تبدیل کردن رویای خود کرد تمام تلاشش را کرد و در نهایت نیز موفق شد. او هسته سیستم عامل مورد نظر خود را ایجاد کرد و آن را لینوکس نامید. سیستم عامل لینوکس به مرور قابلیت نصب روی سرور را نیز پیدا کرده و سبب پیداش هاست لینوکس شد. در طول سالها هاست لینوکس به سرعت رشد کرده و به اصلی ترین انتخاب افراد در میان تمامی هاست های حاضر در بازار تبدیل شده است. در حال حاضر جمعیت بسیار عظیمی از افراد در سرتاسر جهان از هاست لینوکس متن باز برای پیشبرد مقاصد خود استفاده می نمایند.

بعد از اینکه اینکه تصمیم گرفتید از سرویس لینوکسی استفاده کنید، باید یکی از انواع توزیع آن را انتخاب کنید. این توزیع ها در اصل سیستم عامل هایی هستند که بر پایه کرنل لینوکس فعالیت می کنند. در واقع این توزیع ها را می توان نسخه های مختلف سیستم عامل Linux دانست که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. در نتیجه شما می توانید بر اساس نیازهای خود یکی از آنها را انتخاب نمود.

 

طراحی لینوکس

طراحی لینوکس به سیستم عامل یونیکس شباهت بسیاری دارد. اما ویژگی های منحصر به فرد Linux باعث شده تا از یونیکس سبقت بگیرد. یونیکس در واقع سیستم عاملی چندکاره است که از آن روی سرورها و ابرکامپیوترها استفاده می شود. اما این سیستم عامل برای کامپیوترهای شخصی کارایی چندانی ندارد. یکی از ویژگی های برتر سیستم عامل لینوکس این است که کارایی آن به هیچ دستگاه مشخصی منتهی نمی شود. با نصب سیستم عامل لینوکس بر روی سرور تمامی افرادی که از آن سرور استفاده می کنند به راحتی از امکانات بسیار زیاد سیستم عامل بهره می ببرند. شما می توانید هاست Linux را تهیه و به بهترین شکل از امکانات آن لذت ببرید.

 

10 توزیع برتر سیستم عامل لینوکس 

  • Ubuntu
  • Fedora
  • Linux Mint
  • openSUSE
  • PCLinuxOS
  • Debian
  • Mandriva
  • Sabayon/Gentoo
  • Arch Linux
  • Puppy Linux

در هاست لینوکس می توان از هر یک از این توزیع ها استفاده نمود. تصمیم گیری درباره اینکه از کدام یک از آنها روی یک سرور استفاده شود به نظر کارشناس سرور بستگی دارد. کارشناس مربوطه با توجه به برنامه ریزی کاری خود یکی از این توزیع ها را انتخاب می کند. همانطور که گفته شد هر یک از این توزیع ها ویژگی های مخصوص به خود را دارند. به همین دلیل باید در هنگام انتخاب هاست لینوکس ، نوع توزیع آن را نیز در نظر گرفت. در ادامه محبوب ترین توزیع ها را به شکلی کامل تر توضیح خواهیم داد.

 

هاست لینوکس اوبوندو Ubuntu

محبوب ترین سیستم عامل لینوکس در میان کاربران را می توان سیستم عامل Ubuntu دانست. اوبونتو در سال 2004 معرفی شد اما در همین مدت کوتاه نیز توانست جایگاه اول را در میان توزیع های مختلف لینوکس به دست آورد. از ویژگی های آن می توان به ارائه پشتیبانی بسیار قوی از اکثر زبان های زنده دنیا از جمله زبان فارسی اشاره کرد. کار با این سیستم عامل آسان بوده و حتی کاربرانی که آشنایی چندانی با روند کار ندارند نیز می توانند خیلی سریع خود را با محیط آن وقف دهند.

 

هاست لینوکس فدورا Fedora

فدورا یکی دیگر از انواع توزیع های سیستم عامل لینوکس است که در سال 2003 در دسترس عموم قرار گرفت. در واقع Fedora سیستم عاملی چندمنظوره است که به انتخاب بسیاری از افراد تبدیل شده است. مدیران این توزیع هر 6 ماه یکبار نسخه خود را به روزرسانی کرده و قابلیت های جدیدی را به آن اضافه می کنند. در حال حاضر می توان از سیستم عامل لینوکس فدورا روی رایانه های شخصی، سرورها و رایانش ابری استفاده نمود.

 

هاست لینوکس دبیان Debian

دبیان یکی از قدیمی ترین و در عین حال محبوب ترین توزیع های تحت سیستم عامل لینوکس است که کاربران بسیاری از آن استفاده می کنند. این توزیع نیز همچون توزیع های قبل متن باز می باشد و به کاربر امکان تغییر کدهای موجود را می دهد. از مهم ترین ویژگی های توزیع Debian ثبات، کیفیت بالا و پشتیبانی قوی آن است.

 

هاست لینوکس cenOS   CentOS

سنت او اس ، یکی دیگر از توزیع های محبوب لینوکس است. این توزیع در سال 2004 معرفی شد و خیلی زود به یکی از توزیع های پرکاربرد تبدیل شد. در حال حاضر این سیستم عامل روی سروری های میزبان فا نصب و در حال اجرا می باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
مینو طاهری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *