معرفی انواع سیستم های طراحی سایت

معرفی انواع سیستم های طراحی سایت

 

1- طراحی سایت با برنامه نویسی 

در این روش ، طراحی سایت با استفاده از برنامه نویسی و به یکی از دو صورت استاتیک و یا داینامیک انجام می شود. 

استاتیک : در این روش وبسایت پس از این که طراحی و ساخته شد ، توسط مدیر وبسایت قابل تغییر نمیباشد. این سایت ها کاربرد زیادی ندارند و همیشه برای ایجاد هر تغییری به شرکت طراح خود وابسته می باشند. امروزه این روش تقریبا منسوخ شده است. 

داینامیک : در این روش مدیر وبسایت بدون نیاز به دانش بسیار تخصصی و فنی ، می تواند تغییراتی را روی سایت خود ایجاد کند. 

نرم افزار های زیادی با توجه به نوع و محتوای سایت، برای طراحی سایت با کد نویسی وجود دارد که در ادامه مهم ترین آن هارا به صورت مختصر توضیح میدهیم :

1. front page 

قدیمی ترین و ساده ترین نرم افزار برای طراحی صفحات وب که امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. 

2. dreamweaver

محصول شرکت adobe و یکی از پرکاربرد ترین ها برای طراحی سایت. این نرم افزار علاوه بر پشتیبانی از HTML5 و  CSS3 ، امکان استفاده از زبان های برنامه نویسی مانند  PHP ، ASP.net را نیز دارد.

3. visual stadio

محصول شرکت microsoft است که بسیار پرکاربرد در زمینه ی تولید صفحات وب با استفاده از زبان های برنامه نویسی مانند زبان ASP.net است.

4. CoffeeCup HTML Editor

یکی دیگر از پرکاربردترین و حرفه ای ترین نرم افزار های تولید صفحات وب است.

طراحی سایت های داینامیک به روش کد نویسی

طراحی سایت داینامیک با کدنویسی که بیشتر برای طراحی سایت اختصاصی به کار برده می شود، توسط برنامه نویسان حرفه ای انجام می پذیرد. برنامه نویس تمامی کدهای برنامه را به صورت دقیق و طبق خواسته ی مشتری، می نویسد. در این نوع وب سایت یک پنل مدیریتی که مختص به آن است طراحی شده تا صاحب سایت به راحتی بتواند مطالب آن را بروز رسانی کند. زبان های برنامه نویسی که برای این روش از طراحی سایت استفاده می شود شامل CSS ، HTML ، PHP ، ASP.NET است.

  • PHP

    زبان برنامه نویسی PHP  که یک زبان عمومی برای طراحی سایت محسوب می شود کاملا اپن سورس است. php برای طراحی بانک های اطلاعاتی و فایل های نگهداری اطلاعات کاربران استفاده می شود. به این معنا که به کارگیری PHP تاثیر مستقیمی روی ظاهر سایت ندارد و با ان نمی توانید آن را تغییر دهید. به اصطلاح برنامه نویسان از پی اچ پی در Backend یا پشت صحنه ی طراحی ساختار یک سایت استفاده می کنند.

  • HTML 

    زبان برنامه نویسی HTML بنیاد و پایه صفحات وب است و هر آنچه که کاربر در سایت و در قسمت کاربری مشاهده می کند با html نوشته شده است. قالب کلی صفحات سایت با این زبان نوشته می شود.

  • CSS

    طراحی وب دو مرحله دارد، اول طراحی قالب کلی که با HTML انجام می شود و دومین مرحله ایجاد جذابیت های ظاهری صفحات که با زبان CSS ایجاد می گردد.

  • ASP.NET

    با این زبان می توانید یک وب سایت داینامیک را به صورت کامل طراحی نمایید. ASP نیز مانند PHP زبان برنامه نویسی سمت سرور است و کدهای اصلی آن به کاربر نشان داده نمی شود. به همین علت از امنیت خوبی برخوردار است. فایل ASP کاملا مشابه یک فایل HTML است و محتوای آن می تواند شامل کدهای اسکریپت، Text ،Html ،XML باشد.

2- طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا

از دیگر روش های طراحی سایت ، استفاده از سامانه ی مدیریت محتوا است.

سیستم مدیریت محتوا یا CMS مخفف (Content Management System) سیستمی است که با کمک آن میتوان محتوای وبسایت‌ را بدون داشتن مهارت کد نویسی مدیریت کرد. به عبارت دیگر، سیستم مدیریت محتوا نرم‌افزاری است که بر روی سرور نصب می‌شود و به مدیر سایت این امکان را می‌دهد که بخش‌های مختلف سایت را به دلخواه تغییر داده، تولید محتوا کرده و مدیریت کند. در واقع cms همان پنل مدیریت یک وبسایت است.

سیستم های مدیریت محتوا نیز به دو دسته تقسیم میشوند. سیستم های مدیریت محتوای عمومی مانند وردپرس و جوملا و سیستم مدیریت محتوای اختصاصی. 

این نوع طراحی سایت نیز در دسته طراحی سایت داینامیک ( پویا ) قرار میگیرد.

انواع روش های طراحی سایت | طراحی سایت اختصاصی یا وردپرس

انواع سیستم های مدیریت محتوا

1. سیستم مدیریت محتوای عمومی

سیستم های مدیریت محتوای عمومی امکانات بسیاری را در اختیار طراحان سایت قرار می دهد و به آن ها این امکان را می دهد که هر نوع وبسایتی را به صورتی حرفه ای طراحی کنند. 

این روش به صرفه ترین روش طراحی وب سایت است. در ادامه به توضیح چند نمونه از پرکاربردترین سیستم های مدیریت محتوای عمومی میپردازیم :

  •  wordpress

سیستم مدیریت محتوا وردپرس

معروف ترین ، بهینه ترین و پرکاربرد ترین سیستم مدیریت محتوا ، وردپرس است. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا رایگان و متن باز است ( open source ) که مزایای بسیاری دارد. از جمله :

  • کاهش هزینه : ساخت سایت با وردپرس هزینه زیادی نمی‌خواهد. همچنین دیگر لازم نیست برای هر تغییری به طراح سایت مراجعه می‌کنید.
  • ظاهر زیبا : علاوه بر وجود قالب‌های بسیار زیبای موجود در اینترنت ، وردپرس برای شما امکان ساخت قالب سفارشی را نیز فراهم می‌کند.
  • مدیریت آسان : مدیریت سایت بسیار آسان است و به هیچ برنامه جانبی نیاز ندارد.
  • سئو عالی : وردپرس به‌صورت کاملا استاندارد کدنویسی شده که باعث بالارفتن سئو سایت شما می‌شود. همچنین پلاگین‌های متعددی برای بالارفتن سئو نیز ارائه داده است.
  • به روزرسانی رایگان : وردپرس یک سیستم کاملا رایگان است. در هر لحظه می‌توانید آخرین نسخه آن را دانلود و به راحتی نصب کنید.
  • امنیت: وردپرس از امنیت بالایی نیز برخوردار است ، تیم وردپرس هر لحظه مشکلات امنیتی را رصد می‌کنند و در نسخه‌های جدیدتر برطرف می‌کنند. همچنین پلاگین‌های متعددی برای امنیت بیشتر نیز ارائه شده‌اند.
  • انعطاف‌پذیری: وردپرس منعطف‌ترین سیستم مدیریت محتواست که برای شما امکان طراحی و تغییر را فراهم می‌کند.

بسیاری از افراد و یا شرکت ها ادعا دارند که وردپرس امنیت پایینی دارد و یا محدودیت زیادی دارد و نمی توان یک سایت حرفه ای با آن طراحی کرد. پس چگونه بسیاری از سایت های معتبر و معروف دنیا ( حدود 30 درصد ) با این cms ساخته شده اند ؟

مانند سایت خبری سی ان ان ، مرسدس بنز ، وبلاگ رسمی مایکروسافت ، شرکت والت دیزنی و سایت کوکاکولا و همچنین سایت های ایرانی دیجی کالا مگ ، ایران استخدام و ایران فیلم اشاره کرد. ( معرفی 20 سایت برتر وردپرس خارجی و داخلی )

  • جوملا 

یک سیستم مدیریت محتوای open source ( متن باز ) است که قابلیت توسعه و انعطاف بسیار بالایی دارد. همچنین به دلیل داشتن قالب ها و افزونه های کاربردی و پیشرفته، و همچنین امنیت بالا ، طرفداران بسیاری در بین طراحان وب سایت دارد و وبسایت های بسیاری با این روش طراحی و ساخته شده اند. 

همانند وردپرس، رایگان است و از زبان فارسی پشتیبانی می کند. جوملا یکی از قدیمی ترین نرم افزار های سایت ساز است. به کمک این CMS ، به مدیریت محتوا در سایت بپردازید. جوملا را می توان بدون هیچ دانش برنامه نویسی پیاده و مدیریت کرد. شاید گرافیکی بودن، محیط کاربری زیبا و قدرتمند جوملا بیش از هر چیزی مورد توجه کاربران این پلتفرم باشد.

به طور کلی اگر بخواهیم مزیت های جوملا را بیان کنیم ، باید به این موارد اشاره کرد : ایجاد صفحات گرافیکی، انعطاف پذیری، نصب ساده و سریع ، قابلیت نصب قالب ، ارتقاء رایگان ، ابزار پیشرفته مدیریتی ، پشتیبانی از افزونه ها و …

جوملا نیاز به کمی دانش برنامه نویسی دارد.

  • دروپال

دروپال هم مانند وردپرس و جوملا از امنیت بالا و انعطاف پذیری زیادی برخوردار است و توسط  بزرگان دنیای طراحی سایت،  طراحی و به روز رسانی می شود. یادگیری دروپال کمی سخت است و به راحتی کار با وردپرس نیست.

مدیریت سریع و کامل محتوا ، بروزرسانی های رایگان ، کاربری ساده از جمله مزایایی هستند که دروپال به همراه دارد.

وردپرس، جوملا و دروپال ، هر سه به زبان php نوشته شده اند.

2. سیستم مدیریت محتوای اختصاصی (طراحی سایت اختصاصی)

cms های اختصاصی بر خلاف cms های عمومی ، تمامی کد ها و دیتابیس آن از ابتدا برای وبسایت شما به صورت اختصاصی طراحی شده است. این cms تنها برای سایت شما است و هیج سایت دیگری آن را ندارد. به همین دلیل غالبا این نوع وبسایت ها از امنیت بالاتری برخوردار است. اما همیشه هم این طور نیست. گاهی به دلیل وجود مشکلات و باگ هایی در داخل کد این سیستم های مدیرت محتوا ، نه تنها امنیت آن ها بیشتر نیست ، بلکه کمتر هم هست. 

 

مزایای طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا اختصاصی:

  • امنیت بالاتر
  • سرعت بیشتر 
  • امکان طراحی امکانات بسیار اختصاصی و مخصوص وبسایت خودتان

البته این مزایا به شرط آن است که طراحی سایت شما را متخصصین حرفه ای و با تجربه بدون هیچ اشکالی انجام دهند.

معایب طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا اختصاصی:

  • هزینه سفارش طراحی این وبسایت ها از هزینه طراحی وبسایت با یک سیستم مدیریت محتوا عمومی مانند وردپرس بسیار بیشتر است. حتی اگر امکانات یکسانی هم داشته باشند.
  • هم چنین امکان خطا در این روش طراحی سایت بسیار بالاتر از طراحی سایت با یک سایت وردپرسی است. به همین دلیل باید حواستان باشد که در صورتی که تمایل به سفارش این نوع سایت دارید، حتما به یک شرکت طراحی سایت مطمئن بسپارید. 
  • برای طراحی cms اخنصاصی مدت زمان بیشتری نیاز است. 

یک نکته بسیار مهم در مورد طراحی سایت اختصاصی

حتما دیده اید که بسیاری از افراد و یا شرکت ها، ادعا دارند که برای شما طراحی سایت اختصاصی ارزان و حرفه ای انجام می دهند. بسیاری از شرکت ها در ایران هستند که یک سیستم مدیریت محتوا طراحی می کنند و آن را به چند فرد و شرکت دیگر می فروشند !! در این صورت این سیستم مدیریت محتوا دیگر اختصاصی نیست و بسیاری از افراد دیگر نیز همین cms را دارند. در این صورت سفارش و یا انجام طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای عمومی ماننند وردپرس بسیار معقول تر و منطقی تر است !

پیشنهاد ما طراحی سایت اختصاصی یا وردپرس ؟

در صورتی که می خواهید یک وبسایت شرکتی، خبری، فروشگاهی، آموزشی و … که نیازی به امکانات بسیار تحصصی و پیچیده ( مانند سایت های پیش بینی و بت پیشرفته، وبسایت های سیستم نمره گذاری دانشگاهی و یا سیستم های بانکی و … ) ندارد ، می توانید طراحی سایت خود را با سیستم های مدیریت محتوای عمومی مانند وردپرس انجام دهید یا به شرکت های طراحی با این روش بسپارید که بسیار به صرفه ترند و تمامی نیاز های شما را نیز برطرف خواهند کرد.

اما برای پروژه های بسیار بزرگ و پیچیده از طراحی سایت اختصاصی استفاده کنید. 

به زیفا امتیاز دهید
مینو طاهری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *