طراحی UX/UI و کاربرد آن

طراحی UX/UI و کاربرد آن

طراحی UX/UI و کاربرد آن

همه‌ی شما اگر یک بار در رابطه با طراحی وبسایت ، جستجو کرده باشید ؛ حتما دو عبارت UX و UI را مشاهده کرده‌اید. این دو عبارت بین طراحان وب یا اپلیکیشن‌های حوزه‌ی تکنولوژی ، بسیار رایج است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با طراحی UX/UI و کاربرد آن ، به یک جمع بندی برسیم و کاربردهای آن‌ها را بررسی کنیم. با ما همراه باشید تا با درک مفهوم و کاربرد این دو واژه ، بتوانید طراحی وبسایت خود را به شکل جدی‌تر و کلیدی‌تری جلو ببرید.

 

UX یا طراحی تجربه‌ی کاربری

UX  به معنای طراحی تجربه‌ی کاربری و مخفف عبارت User Exeperience Design می‌باشد. UX در واقع به راحتی کاربر و احساس رضایت او در حین کار با سایت گفته می‌شود. در واقع عبارت UX  به این معناست که ما چگونگی احساس رضایت کاربر از سایت را در نظر بگیریم. با توجه به آن مواردی مثل چگونگی قرار گیری المان‌های وبسایت ، دسترسی به بخش‌های مختلف وبسایت ، آسودگی و راحتی کاربر با کار کردن با وبسایت ، رخ ندادن خطای لودینگ ، سرعت بالای وبسایت و … را در نظر بگیریم.

بنابراین تجربه‌ی کاربری به شما کمک می‌کند که در وهله‌ی اول یک وبسایت گرافیکی با محیط زیبا از لحاظ بصری ایجاد کنید. با این کار کاربر می‌تواند احساس راحتی و هیجان را تجربه کند و تمایل به جستجو کردن در وبسایت شما داشته باشد. در نظر گرفتن و عمل کردن به نکات UX ، می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی در کسب و کار شما از طریق وبسایت داشته باشد.

 

UI یا طراحی رابط کاربری

UI به معنای طراحی رابط کاربری است و مخفف عبارت User Interface Design می‌باشد. به دلیل این که کاربر از طریق المان‌ها و عناصر وبسایت ، مقالات ، تصاویر ، رنگ‌ها و سایر المان‌های طراحی ، با عملکردهای یک محصول ارتباط برقرار می‌کند. بنابراین می‌توان گفت که UI یا طراحی رابط کاربری ، بخشی از طراحی تجربه‌ی کاربری می‌باشد. در واقع UI بیشتر به جنبه‌ی گرافیکی وبسایت می‌پردازد و طراحی بخشی از از وبسایت یا اپلیکیشن را به عهده دارد.

یکی از کاربردهایی UI ، در جلوه بخشیدن به سایت ، با توجه به ظاهر کلی سایت می‌باشد. طراحی وبسایت با UI قوی و عالی ، سبب جلب اعتماد کاربران می‌شود. بنابراین در نظر گرفتن نکات طراحی رابط کاربری و پیاده سازی آن ، بسیار حائز اهمیت است.

 

 

مثال‌هایی از UI و UX

طراحی رابط کاربری (UI) بیشتر به سوالاتی از قبیل ظاهر منو چگونه باشد ، رنگ بندی دکمه‌ها با هم تطابق داشته باشد ، باکس مربوط به بنرهای تبلیغاتی چگونه طراحی شود ، بخش مربوط به گالری تصاویر با استفاده از چه ترکیب رنگ‌هایی طراحی شود ، پاسخ می‌دهد.

طراحی تجربه‌ی کاربری (UX) بیشتر به مواردی از قبیل گزینه‌های موجود در منو ، محل قرار گیری دکمه‌ی جستجو ، محل قرار گیری بنرهای تبلیغاتی و گالری تصاویر توجه دارد.

 

تفاوت UX و UI

هر دو مفهوم UI و UX ، در راستای یک هدف و برای یک مسیر کار می‌کنند. این موضوع سبب شده است که بسیاری از افراد در درک تفاوت‌های این دو مفهوم ، کمی عاجز باشند. ما با بیان بسیار ساده ، تفاوت هر یک از این دو واژه را بیان می‌کنیم.

UI یا همان طراحی رابط کاربری ، به طراحی هر چیزی که در صفحه‌ی نمایش سایت ، اعم از تصاویر ، متون ، ماژول‌ها ، نمودارها و جداول و رنگ بندی بخش‌های مختلف می‌پردازد. به بیان دیگر ، UI جنبه‌ی گرافیکی و بصری سایت را بالا می‌برد.

UX یا همان طراحی تجربه‌ی کاربری ، اندکی وسیع‌تر عمل می‌کند. زیرا با تجربه و احساس رضایت کاربر سر و کار دارد. UX شامل میزان رضایت کاربر از لودینگ سایت ، نحوه‌ی پاسخگویی و رسیدگی به سفارشات ، دسترسی‌های راحت و آسان و موارد از این قبیل می‌شود. برای مثال اگر شما محصولی را از زیفا خریداری کنید و آن محصول سریع به دست شما برسد ؛ این به معنی UX بالا و خوب وبسایت می‌باشد.

 

سخن پایانی

امروزه به دلیل زیاد شدن رقبا و سایت‌های مختلف کسب و کار ، نیاز است که به موارد کلیدی و مختلف وبسایت خود بیشتر از قبل اهمیت دهید. یکی از نکاتی که می‌تواند بسیار مورد جلب رضایت و اعتماد کاربران نسبت به وبسایت شما واقع شود ؛ توجه به نکات طراحی UX/UI و کاربرد آن ، می‌باشد که در این مقاله به طور کامل آن را بررسی کردیم. شما می‌توانید در بخش نظرات ، تجربیات و سوالات خود را در خصوص طراحی UX و UI  برای ما بنویسید.

به زیفا امتیاز دهید
نگین رنجبر
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *