آشنایی با مقدمات سئو

آشنایی با مقدمات سئو

اگر می خواهید کاربران وب سایت شما را از طریق گوگل پیدا کنند، باید اصول سئو را به خوبی بدانید. خوشبختانه سئو ساده تر از آن چیزی است که فکر می کنید و آشنایی با مقدمات سئو شما را برای ادامه مسیر آماده می سازد. به خواندن این مقاله ادامه دهید تا بدانید سئو دقیقا چیست، برای موفقیت در سئو به چه چیزهایی نیاز دارید و چگونه می توانید محتوای سایت خود را ایندکس کنید.

 

سئو چیست؟

بهینه سازی موتورهای جستجو یا به اختصار SEO، فرآیند افزایش ترافیک جستجوی ارگانیک یک وب سایت است. در واقع سئو شامل کارهایی است که با انجام آن ها در نتایج ارگانیک موتور جستجو ظاهر می شوید و رتبه بالاتری کسب می کنید.

 

چرا سئو مهم است؟

کاربران از جستجوی خود هدفی دارند. برای مثال، زمانی که آن ها برای طراحی سایت جستجو کنند، احتمالا به دنبال خدمات طراحی و راه اندازی یک سایت جدید هستند. به این ترتیب، شما می توانید با رتبه بندی برای این عبارات، مشتریان را جذب کنید. اما بعید است که بدون تلاش بتوانید جایگاه بالایی در گوگل به دست آورید زیرا رقبای شما نیز در تلاش هستند تا دقیقا همین کار را انجام دهند. بدین شکل، سئو شما را یاری می کند تا به گوگل نشان دهید که سایتتان شایسته رتبه های برتر است.

 

مزایای سئو چیست؟

اکثر کاربران روی یکی از چند نتیجه نخست جستجو کلیک می کنند، بنابراین رتبه های بالاتر معمولا منجر به ترافیک بیشتر نیز می شود. برخلاف سایر کانال‌ها، ترافیک ارگانیک ناشی از موتور جستجو به صورت مداوم و منفعل است چرا که معمولا تعداد جستجوها در هر ماه کاملاً یکپارچه است. یعنی در اکثر مواقع، با توجه به رتبه ای که در موتور جستجو دارید، مقدار مشخصی ترافیک ماهانه برای شما تخمین زده می شود. این مقدار بدون دخالت شما و صرفا با پایه سئو قوی امکان پذیر خواهد بود.

این در حالی است که در روش های دیگر جذب ترافیک همچون تبلیغات پولی و گوگل ادز، میزان ترافیکی که هر ماه دریافت می کنید، کاملا به میزان پولی که پرداخت می کنید بستگی خواهد داشت. به علاوه، ترافیک ارگانیک «رایگان» است و برخلاف روش های تبلیغاتی هزینه ای برای شما نمی تراشد. به عنوان مثال، اگر هر ماه 1 میلیون بازدید از جستجوی ارگانیک داشته باشیم، برای دریافت همین ترافیک از تبلیغات، باید حدود یک و نیم میلیون دلار در ماه هزینه کنیم.

نکته: به خاطر داشته باشید هیچ منبع ترافیکی واقعا رایگان نیست. سئو به هزینه و زمان نیاز دارد.

 

سئو چگونه انجام می شود؟

سئو شامل پنج مرحله اصلی است:

  • تحقیق کلمات کلیدی: پیدا کردن آنچه که مردم جستجو می کنند
  • تولید محتوا: تولید محتوا برای جستجوگران
  • سئوی داخلی: بهینه سازی محتوای صفحات
  • لینک بیلدینگ: ایجاد اعتبار و اعتماد سازی از سایر وب سایت ها
  • سئوی فنی: به موتورهای جستجو کمک کنید محتوای شما را راحت تر پیدا کرده و آن را ایندکس نمایند

 

سئو چگونه انجام می شود؟

 

آماده سازی سایت برای موفقیت در سئو

زمانی که وب سایت شما به درستی برای موفقیت در سئو طراحی شده باشد، سئو کردن آن بسیار آسان تر خواهد بود. بیایید به چند روش ساده برای انجام این کار نگاه کنیم:

 

انتخاب دامنه مناسب

اکثر دامنه‌ها برای سئو مناسب هستند و تفاوت قابل توجهی در رتبه سئوی شما ایجاد نمی کنند؛ بنابراین اگر از قبل دامنه ای خریداری کرده اید، نیازی به نگرانی نیست، اما اگر هنوز در مرحله خرید دامنه هستید، این دو عنصر را برای انتخاب دامنه مناسب در نظر داشته باشید.

 

نام دامنه

همیشه سعی کنید یک دامنه کوتاه و به یاد ماندنی انتخاب کنید. سعی نکنید کلمات کلیدی مورد نظر خود را در نام دامنه بگنجانید. پیشنهاد می شود در صورت امکان از نام برند خود بدون خط تیره یا کاراکترهای خاص استفاده نمایید.

 

دامنه سطح بالا (TLD)

TLD دقیقا همان پسوند بعد از نام دامنه است. اگرچه این قسمت در سئوی سایت شما تغییر خاصی ایجاد نمی کند، اما به طور کلی دامنه های «.com» قابل تشخیص ترین و قابل اعتمادترین گزینه هستند. با این حال، اگر ترجیح می دهید از پسوند دیگری استفاده نمایید، می توانید بدون نگرانی این کار را انجام دهید.

نکته: بهتر است از TLD هایی مانند .info و .biz که افراد تمایل دارند با هرزنامه مرتبط کنند دوری نمایید. البته اگر از قبل چنین دامنه ای داشته باشید پایان دنیا نیست. حتی با منفور ترین TLD نیز می توانید یک وب سایت قانونی بسازید که رتبه بالایی کسب می کند.

 

استفاده از هاست و پلتفرم مناسب

پلتفرم های مختلف طراحی وب سایت به شما امکان می دهند به راحتی سایتی را ایجاد و مدیریت کنید. یکی از بهترین پلتفرم ها که شهرت جهانی دارد، سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که سایت های معروف زیادی با استفاده از آن ساخته شده اند. در صورت تمایل، می توانید مقاله 20 وبسایت برتر دنیا که با وردپرس طراحی شده اند را در زیفا مطالعه نمایید.

علاوه بر این، به یک هاست پرسرعت با ظرفیت مناسب نیاز دارید تا محتوای سایت خود را درون آن ذخیره کنید. در صورتی که این هاست از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد، امتیازهای منفی متعددی برای سایت شما در نظر گرفته خواهد شد و این نقص، رتبه بندی سایت شما را کمی دشوار می کند.

 

یک هاست خوب برای میزبانی وب سایت شما:

ایمن است و از اطلاعات کاربران شما محافظت می کند: مطمئن شوید که گواهینامه SSL/TLS دریافت می کنید یا حداقل، امکان دریافت یک گواهی SSL رایگان روی هاست شما وجود دارد.

از نظر موقعیت جغرافیایی به محل زندگی کاربران شما نزدیک است: بسته به مکان جغرافیایی سرور، انتقال داده ها بین سرور و بازدید کننده زمان مشخصی طول می کشد. بنابراین بهتر است هاستینگ خود را با سرورهایی در همان کشوری انتخاب کنید که بیشتر ترافیک شما در آن وجود دارد.

پشتیبانی مستمر ارائه می دهد: پشتیبانی 24 ساعته برای هاست شما لازم است. همچنین، باید مطمئن شوید که آپتایم سرور شما به قدر کافی زیاد است. آپتایم یعنی مدت زمانی که سرور بدون قطعی آنلاین باقی می ماند. لازم به ذکر است آپتایم 100 درصد وجود ندارد و حتی بهترین هاست ها نیز باید برای مدت بسیار کوتاهی جهت رسیدگی و تعمیرات آفلاین شوند.

آیا می دانستید؟ فناوری اطلاعات زیفا در پلن های طراحی سایت خود هاست پرسرعت و گواهینامه SSL نیز ارائه می دهد؟ جهت اطلاعات بیشتر می توانید به بخش انواع طراحی سایت مراجعه فرمایید.

 

آمادگی برای موفقیت در سئو

 

تجربه کاربری مثبت ایجاد کنید

گوگل همیشه اولویت را به صفحاتی می دهد که به بازدیدکنندگان تجربه مثبتی ارائه می دهد. برای این کار روش های متعددی وجود دارد اما به طور کلی می توانید:

 

1. از HTTPS استفاده کنید

هیچ چیز برای بازدیدکنندگان بدتر از این نیست که اطلاعات شخصی آن ها در معرض هکرها باشد. بنابراین، همیشه سایت خود را با SSL/TLS رمزگذاری کنید.

 

2. یک طرح جذاب انتخاب کنید

هیچ کس نمی خواهد از وب سایتی بازدید کند که صفحات آن ظاهر قدیمی و خسته کننده ای دارند. بنابراین در حالی که نیازی به طراحی مجدد وب سایت هر چند ماه یکبار نیست، باید ظاهر خوبی داشته باشد و نشان دهنده برند شما باشد.

 

3. مطمئن شوید که با موبایل و تبلت سازگار است

امروزه غالب جستجوها از طریق تلفن همراه انجام می شود تا رایانه های رومیزی. بنابراین بسیار مهم است که نمایش وب سایت شما در موبایل و تبلت نیز به درستی نسخه دسکتاپ باشد.

 

4. از اندازه فونت قابل خواندن استفاده کنید

همیشه به خاطر داشته باشید که کاربران با استفاده از انواع دستگاه ها در اینترنت جستجو می کنند. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که محتوای شما در سراسر صفحه قابل خواندن است و مشکلی برای بازدیدکنندگان به وجود نمی آورد.

 

5. از پاپ آپ ها و تبلیغات مزاحم خودداری کنید

همه از تبلیغات ناخواسته متنفرند، اما گاهی اوقات شما به آن ها نیاز دارید. اگر چنین است، از نمایش تبلیغات به نحوی که مزاحم کاربران می شود خودداری کنید. صفحاتی که پاپ آپ های متعدد و تبلیغات بیش از اندازه داشته باشند، ممکن است رتبه بالایی کسب نکنند.

 

6. از بازگذاری سریع صفحات مطمئن شوید

سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی در دسکتاپ و موبایل است. اما این بدان معنا نیست که سایت شما نیاز به بارگذاری سریع و آنی دارد. به طور کلی، باید سعی کنید صفحات خود را تا حد امکان سریع کنید تا روی تجربه کاربری و سئوی سایت شما تأثیر منفی نداشته باشد.

 

7. ساختار منطقی ایجاد کنید

بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو باید به راحتی محتوای سایت شما را پیدا کنند. به همین دلیل مهم است که یک سلسله مراتب منطقی برای محتوای خود ایجاد کنید. می توانید این کار را با ترسیم یک نقشه ذهنی انجام دهید.

 

چگونه وب سایت خود را ساختار دهید

به طور کلی، هر شاخه روی نقشه ای که در ذهن خود ترسیم می کنید به یک لینک داخلی تبدیل می شود که از یک صفحه در سایت به صفحه دیگری پیوند می دهد.

لینک های داخلی به چند دلیل برای UX و SEO بسیار مهم هستند:

به موتورهای جستجو کمک می کنند تا صفحات جدید را پیدا کنند. مشخصا گوگل صفحاتی را که نمی تواند پیدا کند ایندکس نخواهد کرد.

به انتقال رتبه صفحه در سایت شما کمک می کنند. PageRank پایه و اساس جستجوی گوگل است و کیفیت یک صفحه را با تجزیه و تحلیل کمیت و کیفیت لینک هایی که به آن اشاره می کنند قضاوت می کند.

به موتورهای جستجو کمک می کنند تا بفهمند صفحه شما در مورد چیست. گوگل به کلمات قابل کلیک در هر لینک نگاه می کند تا مقصود محتوا را بهتر درک کند. کلمات قابل کلیک لینک ها به عنوان متن لنگر یا انکرتکست شناخته می شوند.

 

یک افزونه سئو نصب کنید

اکثر پلتفرم های مدیریت وب سایت عملکرد های اولیه SEO را به صورت پیش فرض شامل می شوند، اما اگر از وردپرس استفاده می کنید، حتما یک افزونه سئو نصب کنید. حتی اجرای بهترین شیوه های اولیه سئو نیز بدون این افزونه ها کار سختی است. افزونه های Yoast و Rank Math گزینه های خوبی هستند.

 

راه اندازی یک وب سایت با هدف موفقیت در سئو به گوگل کمک می کند تا صفحات شما را راحت تر و زودتر کرال و ایندکس کند. با این حال، آشنایی با مقدمات سئو و انجام آن ها تنها یک قدم در مسیر بهینه سازی موتورهای جستجو می باشد. به این ترتیب، برای موارد تخصصی تر باید از یک سئو کار باتجربه کمک بگیرید.

 

4.7/5 - (20 امتیاز)
آیدین سلیمان بیگی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *