معرفی انواع هاست مناسب برای انواع سایت ها

معرفی انواع هاست مناسب برای انواع سایت ها

معرفی انواع هاست مناسب برای انواع سایت ها

برای انتخاب هاست خوب و شرکت هاستینگ مناسب باید نکات مهمی را در نظر بگیرید. فضای میزبانی شما باید از ارائه‌دهندگان معتبر خریداری شود و از نظر کیفیت، سرعت، پایداری و امنیت تضمین شده باشد. خیلی‌ها هستند تنها به دلیل ارزان بودن سراغ انواع هاست‌ هایی رفته‌اند که در نتیجه نه‌تنها با مشکلات زیاد و نداشتن پشتیبانی خوب روبه‌رو شده‌اند، بلکه به دلیل معتبر نبودن ارائه‌دهنده‌ی هاست، سایت آنها به یک‌باره از دسترس خارج شده است.

هاست‌هایی که به کاربران ارائه می‌شوند در دیتاسنترها و سرورهای داخل ایران و خارج از ایران میزبانی می‌شوند. معمولا هاست‌های خارجی از سرورهای آلمان، فرانسه و کانادا هستند. این نکته یادتان باشد هاست‌های ایرانی در شرایط مشابه نسبت به نمونه‌های خارجی نسبتا قیمت بالاتری دارند.

در این مطلب به بررسی ویژگی‌های یک هاست خوب و معرفی شش تا از بهترین انواع وب هاستینگ پرداخته ایم.

  • Shared Hosting – هاستینگ اشتراکی : BlueHost
  • VPS – هاستینگ: InMotion
  • WordPress Hosting – هاستینگ وردپرس: WP Engine
  • Dedicated Hosting – هاستینگ اختصاصی: HostGator
  • Cloud Hosting – هاستینگ ابری: Siteground
  • Reseller Hosting – هاستینگ نمایندگی: A2 Hosting

هر وبسایتی یک میزبان وب دارد ولی همه سایت ها نمیتوانند با یک نوع هاستینگ ، میزبانی بشوند. اگر اولین بار است که وبسایت راه اندازی می کنید، لازم است که با انواع وب هاستینگ آشنا شوید و تصمیم بگیرید که با توجه به کسب و کار و بودجه‌ای که دارید کدام نوع هاست برای شما بهتر است. شاید هم شما در حال حاضر یک هاست دارید که از آن ناراضی هستید و می خواهید تغییرش بدهید پس با ما همراه باشید.

 

معرفی میزبانی وب و انواع Host

هر سایت روی یک سروری که به آن میزبان وب گفته میشود قرار گرفته است . این میزبان ها قطعات سخت افزاری قدرتمندی هستند که سایت و داده های مربوط به آن را در خودشان جای داده اند. هر مولفه وبسایت شما (متن، تصاویر، ویدئوها و …) داخل یک سرور ذخیره می شود و از طریق میزبان وب قابل دسترسی است.

سرورها به صورت فیزیکی در مراکز داده قرار گرفته اند که به طور معمول توسط شرکت‌های مختلف وب هاستینگ اداره و مدیریت می شوند. هاست تکنولوژی و فضای سرور موردنیاز برای دسترسی به وبسایت شما در اینترنت را فراهم می کند. این امر به کاربر اجازه می دهد تا سایت شما را جستجو کند و صفحات وب را به صورت آنلاین مشاهده کند.

همه سرورها یکسان نیستند برای همین گزینه‌های مختلفی از میزبانی وب در دسترس است. چهار نوع از اصلی‌ترین انواع وب هاستینگ های موجود عبارتند از:

  1. Shared Hosting – هاستینگ اشتراکی
  2. VPS – هاستینگ سرور اختصاصی مجازی
  3. Dedicated Hosting – هاستینگ سرور اختصاصی
  4. Cloud Hosting – هاستینگ ابری

 

انتخاب هاست مناسب 

هاستینگ مناسب برای وبسایت شما از کدوم نوع باید باشد؟ جواب این سوال تحت تأثیر عوامل زیادی قرار دارد. نوع سروری که انتخاب می کنید روی عناصر عملکرد، امنیت، مقیاس پذیری و سطح مدیریت سایت شما اثر می گذارد.

نوع وبسایت شما و میزان ترافیکی که مد نظرتان هست هم می تواند در تصمیم گیری شما برای انتخاب هاست مورد نظر مؤثر باشد. مثلاً یک وبلاگ شخصی کوچک با ماهانه ۵,۰۰۰ هزار بازدید کننده نیاز به یک وب هاستینگ متفاوت با یک سایت بزرگ با ماهانه ۲۵۰,۰۰۰ بازدید کننده دارد.

علاوه بر این موارد، قیمت انواع هاست در مناطق و کشورهای مختلف با هم فرق دارند و شما باید به این نکته هم توجه کنید که در منطقه و کشور شما قیمت هر هاست چقدر است، شما چه بودجه‌ای برای خرید هاست کنار گذاشته اید و با توجه به این ها تصمیم معقول بگیرید.

 

هاست چیست

 

انواع وب هاستینگ:

۱. میزبانی اشتراکی یا Shared Hosting

ابتدایی‌ترین نوع میزبانی وب، مدل اشتراکی است که خیلی مقرون به صرفه و برای وبسایت های کوچک و جمع و جور نیز مناسب است. همانطور که از اسمش بر میاید در این نوع میزبانی یک سایت از منابع سرور هاست خودش به صورت اشتراکی با سایت های دیگر استفاده می کند و این به اشتراک گذاشتن دلیلی است که باعث ارزان‌تر بودن قیمت هاست اشتراکی نسبت به بقیه انواع میزبانی وب می باشد.

هاست های اشتراکی برای وبسایت های در حال طراحی و توسعه، سایت های تست و سایت هایی که نیازی به آنلاین بودن 24 ساعته ندارند بسیار به درد بخور است. ممکن است شما دارای سایتی باشید که صرفا به نوشتن خاطرات روزانه خود می کنید و کاربر زیادی هم ندارید. بنابراین چند بار قطعی در یک ماه خیلی ضرری به شما نمی زند.این نوع میزبانی به سایت هایی که بودجه کمی دارند پیشنهاد می کنیم. کلاً هر سایتی که به تعامل خیلی زیاد در سایت یا منابع زیادی نیاز نداشته باشد، می تواند سراغ این گزینه برود.

 

مزایا و معایب هاستینگ اشتراکی

مزایا:

  • مقرون به صرفه‌ترین نوع میزبانی وبسایت است
  • تنظیمش آسان است
  • دانش فنی لازم ندارد
  • برای مبتدیان و وبسایت های کوچک عالی میباشد

معایب:

  • به اشتراک گذاری منابع سرور با سایت های دیگر 
  • مشکلات عملکردی که از کنترل شما خارج است 
  • بارگذاری آهسته و نرخ Uptime پایین
  • مقیاس پذیر نبودن

 

۲. میزبانی VPS یا سرور خصوصی مجازی

VPS مخفف عبارت Virtual Private Server است که به معنی سرور خصوصی مجازی است. این نوع میزبانی یه قدم بالاتر از هاست اشتراکی است و وقتی یه سایت با میزبانی اشتراکی می‌خواهد ارتقا پیدا کند صاحبان سایت معمولاً از میزبانی VPS استفاده می کنند. منابع یک سرور VPS معمولا به 10 الی 20 قسمت تقسیم شده و در آن ها معمولا از تکنولوژی Hypervisor برای تقسیم صحیح این منابع استفاده می گردد.

با یک سرور خصوصی مجازی شما هنوز هم منابع‌ خودتان را با سایت های دیگر مشترک هستید ولی تعداد سایت های روی سرور به شدت کاهش پیدا می کنند. سرور اصلی به چندتا سرور مجازی تقسیم می شود و سرورهای مجازی توسط وبسایت های شخصی قابل تنظیم هستند. پس در این صورت حتی اگر سرور اصلی با سایر سایت ها به اشتراک گذاشته شود باز هم سایت شما دارای منابع شخصی خودش می باشد. یکی از خوبی‌های این هاست این است که مزایای میزبانی اختصاصی را با قیمت کمتری به شما ارائه می دهد.

یک سرور VPS به اندازه کاربران خود تقسیم می شود. به عنوان مثال اگر یک VPS دارای 10 کاربر، 10 گیگ رم و 200 گیگ هارد دیسک باشد، هر کاربر به صورت اختصاصی دارای 1 گیگ رم و 20 گیگ هارد خواهد بود. اگر یک وبسایت از حد مجاز رم خود عبور کند به سایر سایت ها لطمه ای وارد نخواهد شد و صرفا همان سایت دچار اختلال در بارگذاری می گردد. تکنولوژی Hypervisor مسئول مدیریت ماشین های مجازیست که منابع بین آن ها تقسیم شده است. در موارد بسیار نادری ممکن است، هجوم کاربران به چندین سایت از یک VPS، مدیریت کلی منابع را دچار مشکل کند.

هاست VPS مطمئنا گرانتر از هاست های اشتراکیست اما ارزان ترین VPS، از گرانترین هاست اشتراکی بهتر است.

 

مزایا و معایب هاست VPS یا سرور خصوصی مجازی

بهتر است بدانید که در مقایسه با انواع هاست، VPS برای مشاغل کوچکی که دلشان نمی خواهد با یک خرابی غیرمنتظره روبه رو شوند یا برای صاحبان وبسایت هایی که دارای دانش فناوری اطلاعات و کامپیوتر هستند و می‌خواهند تغییرات سفارشی در پیکربندی سرور خودشان ایجاد کنند مناسب است.

مزایا:

  • منابع سرور اختصاصی
  • امکان انجام تنظیمات سفارشی روی سرور توسط خودتان
  • سرعت بالاتر و سرعت بارگذاری سریع‌تر
  • مقرون به صرفه‌تر بودن نسبت به هاست اختصاصی
  • دارای تنظیمات زیادی هستند (که در سرویس های اشتراکی این قابلیت وجود ندارد)
  • دارای مقیاس مشخصی برای منابعشان هستند

معایب:

  • اشتراک سرور اصلی با وبسایت های دیگر
  • آسون نبودن تنظیمات این هاست به عنوان یک سرور مشترک
  • وجود محدودیت‌هایی در کنترل و اجرای تنظیمات

 

۳. هاستینگ وردپرس یا WordPress Hosting

میزبانی وب وردپرس یکی دیگر از انواع وب هاستینگ است که برای سایت هایی که از وردپرس به عنوان CMS یا (Content Management System) استفاده می کنند مناسب است. به عبارت دیگر میزبانی وردپرس نوعی از وب هاستینگ است که برای WP بهینه شده است.

این نوع هاستینگ یک نوع امنیت خاص برای سایت های وردپرسی ایجاد کرده است؛ زیرا از آنجایی که وردپرس متداول‌ ترین CMS جهان است، سایت هایی که با WordPress نوشته شده اند بسیار در معرض خطرات و حملات سایبری قرار دارند.

خود میزبانی وردپرس دو نوع مختلف دارد:

  1. میزبانی مشترک وردپرس
  2. میزبانی مدیریت شده وردپرس

میزبانی مشترک وردپرس مانند همان میزبانی اشتراکی است به جز این که WordPress ممکن است از قبل روی این سرور نصب شده باشد. میزبانی مدیریت شده وردپرس مزایایی مثل امنیت بیشتر، ذخیره سازی سرور، مرحله بندی و سرعت بارگذاری سریع‌تر به شما ارائه می دهد.

 

مزایا و معایب میزبانی وب وردپرس

این نوع هاستینگ برای کسانی که از سایت وردپرس استفاده می کنند در مقایسه با بقیه انوع هاست مناسب‌تره!

مزایا :

  • برای وردپرس بهینه شده است
  • وردپرس از پیش نصب شده یا نصب‌های تک کلیکی دارد
  • امنیت پیشرفته‌ای برای وردپرس دارد

معایب:

  • کنترل و انعطاف پذیری کمی دارد
  • به روز رسانی‌ها همیشه بدون اشکال نیستند
  • منابع با سایر سایت های وردپرسی مشترک است

 

۴. هاستینگ اختصاصی یا Dedicated Hosting

در بین همه انواع هاست، هاستینگ اختصاصی در بالاترین رتبه قرار دارد. همانطور که از اسمش پیداست این نوع میزبانی فقط متعلق به شماست و گران‌ترین مدل هاست سرور میباشد، اما واقعاً ارزش آن را دارد!

از آنجایی که شما دیگر هیچ منابع اشتراکی با بقیه سایت ها ندارید پس عملکرد و سرعت سایتتان خیلی عالی است و کنترل فنی کاملی روی تنظیمات سرور دارید و همچنین می توانید نرم افزار، تنظیمات و سایر موارد مورد نیازتان را خودتان انتخاب کنید.

اگر این مدل از میزبانی وب را انتخاب کنید دیگر اصلاً نگران ترافیک بقیه سایت ها نیستید چون هیچ تاثیری روی سرعت و عملکرد شما ندارد.

 

مزایا و معایب میزبانی وب اختصاصی

بهتر است بدانید که این نوع میزبانی به طور معمول برای سایت های سطح بالا با ترافیک زیاد مناسب می باشد. این نوع هاستینگ به درد کسانی که ماهانه بیشتر از ۱۰۰,۰۰۰ بازدید دارند می خورد . مثلاً سایت هایی مثل سایت های ارائه دهنده خدمات پزشکی، مالی و … که به امنیت و عملکرد بالایی نیاز دارند باید از این نوع هاست استفاده کنند.

البته این سرورها سطوح مختلف مدیریتی دارند. مثلاً شما می توانید خودتان مدیریت هاست را به عهده بگیرید یا دنبال یه ارائه دهنده هاست باشید که سرور را برایتان مدیریت کند.

مزایا:

  • عدم اشتراک منابع با سایت های دیگر
  • امنیت بالا
  • بارگذاری سریع در زمان کم با عملکردی بهینه

معایب:

  • گران‎‌ترین نوع هاستینگ 
  • نیاز داشتن به دانش فنی
  • شما خودتان مسئول همه چیز هستید (به روزرسانی‌ها، اشکالات، خطاها و غیره)

۵. هاستینگ ابری Cloud Hosting

میزبانی ابری یکی از جدیدترین انواع وب هاستینگ است که میشود گفت یک نسخه ترکیبی با VPS است اما با قیمت بهتر. برنامه‌های میزبانی ابری با چندتا سرور از راه دور ارائه می شود و هر سرور مسئولیت‌های مختلفی دارد. اگر یکی از سرورها به خطر بیفتد یا مشکلی برای آن پیش بیاید بقیه سرورها مسئولیت‌های آن را بر عهده می گیرند. این دقیقاً همان چیزیست که باعث می شود میزبانی وب ابری یک جایگزین جذاب برای میزبانی VPS سنتی وب باشد.

با سرورهای ابری وبسایت شما نرخ Uptime بالاتری را خواهد داشت و تازه با خرابی غیرمنتظره‌ای هم روبه رو نخواهید شد. اما بهترین قسمت این نوع میزبانی، مقیاس پذیری بالایی است که دارد. سیستم های ابری مقاومت زیادی در برابر حملات DDoS دارند و خیلی از شرکت‌ها در حال حاضر در حال کوچ کردن از VPS به سرور ابری هستند!

مزایا و معایب سیستم ابری

این سیستم برای کسانی مناسب است که سایت های تجاری متوسط و بزرگ دارند و با سرعت زیادی در حال رشد هستند . البته اگر ترافیک وبسایت شما غیرقابل‌ پیش بینی است و قصد دارید در ماه ‌ها یا سال‌های آینده با سرعت ثابتی آن را تغییر دهید ، بهتر است از هاستینگ ابری استفاده کنید.

مزایا:

  • امنیت بالا
  • منابع مقیاس در صورت تقاضا
  • خرابی غیر منتظره خیلی کم

معایب:

  • قیمت گذاری ثابتی ندارد
  • ترافیک غیرقابل پیش بینی می‌تواند هزینه را زیاد کند
  • سفارشی سازی محدودی دارد

۶. هاستینگ نمایندگی فروش Reseller Hosting

میزبان نمایندگی فروش به این صورت است که شما یک هاستینگ را از یک ارائه دهنده میخرین و سپس آن سرویس را به مشتری می فروشید و چون شما یک خریدار عمده هستید می‌توانید با قیمت بهتری هاست را تهیه کنید و برای مشتری قیمت خودتان را بگذارید که سود خوبی برایتان به همراه دارد.

 

مزایا و معایب هاستینگ نمایندگی فروش

در اکثر موارد این نوع میزبانی برای آژانس‌ها، طراحان وب و توسعه دهندگان مناسب است. اینها افرادی هستند که در همین زمینه‌ها سرویس دهنده هستند و می‌توانند میزبانی وب را به سرویس ‌هایی که در حال حاضر پیشنهاد می دهند اضافه کنند. میزبانی نمایندگی فروش در صورتی خوب است که حداقل بخواهید ده تا سایت را مدیریت کنید وگرنه ارزشش را ندارد.

مزایا:

  • قیمت‌های مختلفی را میتوانید برای مشتریان خودتان تعیین کنید
  • درآمد مکرر و پایداری به دست بیارید
  • خدمات موجود خودتان را بهبود ببخشید

معایب:

  • برای این که ارزش این همه کار و تلاش داشته باشد باید تعداد زیادی مشتری داشته باشید
  • اگر یک اشتباهی رخ بدهد ، مشتری شما از دست میرود

 

نتیجه گیری بهترین انتخاب میان انواع هاست برای وب سایت

جواب این سوال برای هرکسی متفاوت است چون به عوامل مختلفی مثل نوع وبسایت شما، منابع مورد نیاز، بودجه و ترافیک سایت شما بستگی دارد. وقتی متوجه شدین که کدام یکی از انواع هاست برای شما بهتر است، پس باید سراغ یک ارائه دهنده معتبر و مطمئن بروید و میزبانی موردنظرتان را خریداری کنید.

اگه بخواهیم یک دسته بندی کلی برایتان داشته باشیم، لیست زیر خلاصه ای از مطالب گفته شده می باشد:

  1. میزبانی اشتراکی – مقرون به صرفه‌ترین و مناسب برای سایت های کوچک و کم ترافیک
  2. میزبانی VPS – مناسب برای ارتقای سایت هایی که از میزبانی اشتراکی استفاده میکردن
  3. میزبانی وردپرس – میزبانی بهینه شده برای سایت های وردپرس
  4. میزبانی اختصاصی – مناسب برای سایت های بزرگ تجاری با ترافیک بالا
  5. میزبانی ابری – مناسب برای سایت هایی که به سرعت در حال رشد هستند
  6. میزبانی نمایندگی فروش – مناسب برای توسعه دهندگان و طراحان وب که میخواهند به مشتری های خودشان هاست بفروشند

به زیفا امتیاز دهید
مینو طاهری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *