وب هاستینگ و انواع آن

وب هاستینگ و انواع آن

وب هاستینگ و انواع آن

میزبانی وب یا وب هاستینگ به مفهوم فراهم ساختن فضایی است که کاربر می تواند فایلهای وبگاه خود را در انواع آن قرار دهد.

وبگاه ها از مجموعه‌ای از فایل های مختلف مانند تصاویر، متون و فایلهای برنامه‌نویسی شده به زبان های مختلف و سایر اسناد مربوطه تشکیل می شود که به منظوری خاص به شکلی با هم مرتبط شده اند. هر شخصی که نرم افزار های لازم و دسترسی به این فایلها را داشته باشد امکان بازدید از این سایت را دارد. حال برای اینکه همه مردم امکان دسترسی به فایلها را داشته باشند نیاز است تا فایل ها در کامپیوتری قرار گیرند که همواره به اینترنت پرسرعت متصل است به این کامپیوترها «سرویس دهنده» یا «سرور» می‌گویند.

وقتی با یک صفحه از وب سایت مواجه می شوید، در حقیقت کدهایی را که با زبان های مختلفی نوشته شده اند را دریافت کرده اید. مرورگر شما این کدها را به صفحه ای تبدیل می کند که قابل درک برای ماست و شامل تصاویر، دکمه ها، نوشته ها و از این قبیل است. این کدها در قالب فایل های فراوانی قرار دارند. هر کسی تا به حال با فایل ها کار کرده است. آنها می توانند ساخته، ویرایش و پاک شوند. فایل ها همچنین نیاز به فضایی برای ذخیره سازی دارند. این فضا در کامپیوتر شما هارد دیسک آن است. کامپیوتر شما همچنین مجهز به پردازشگریست که به عمل ویرایش، کپی و پاک کردن فایل ها سرو سامان می دهد.

این دقیقا همان کاریست که سرور انجام می دهد. در حقیقت سرور کامپیوتریست که فایل های زیادی در آن ذخیره شده اند و قادر به انجام عملیات های به خصوصی بر روی آنهاست. سرورها دارای پردازشگر، رم، هارد درایو و دیگر قطعاتی از این قبیل هستند. آنها همچنین دارای سیستم عامل نیز می باشند که معمولا این سیستم عامل لینوکس است.

 

وب هاستینگ و انواع آن

سرور

اما این سرورها باید امکانات دیگری نیز داشته باشد از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در صورتی که حجم قابل توجهی از بازدیدکننده به سایت مراجعه کنند امکان پاسخگویی به همه آن‌ها را داشته باشد. بنابراین نیاز است تا یک کامپیوتر قدرتمند از لحاظ مشخصات قطعات داخلی باشد.
  • نرم‌افزارهای لازم برای اجرای انواع فایل ها از لحاظ نوع برنامه‌نویسی را داشته باشد.
  • نرم‌افزارهای مورد نیاز برای مدیریت بخشهای مختلف سایت و پست الکترونیک و… را در اختیار صاحبان وب سایت ها قرار دهد.

هر کامپیوتری می‌تواند یک سرور باشد اما از آنجا که هزینه های مورد نیاز برای فراهم کردن تجهیزات و نرم‌افزارهای لازم یا نیروی پشتیبانی برای صاحبان همه وبگاه‌ها به صرفه نیست لذا شرکتهایی این مسئولیت را می‌پذیرند و با فراهم آوردن لوازم کار در سطح وسیع بخشی از فضای دیسک سخت سرورهای خود را به صورت اجاره‌ای در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند. به این شرکت‌ها که خدمات میزبانی وب یا هاستینگ ارائه می‌کنند در اصطلاح «میزبان» یا «هاست» می‌گویند.

سرویسهای میزبانی وب بر اساس نوع سیستم‌عاملی که بر روی سرورها نصب می‌باشد و طبیعتاً نرم‌افزار ها و فایل هایی را که پشتیبانی می‌کنند شاخه بندی می‌شوند. مانند هاست ویندوز یا هاست لینوکس و…

اینجاست که هاستینگ وارد میدان می شود. تفاوت بین یک هاست و یک سرور چیست؟ هاست شما شرکتیست که صاحب سروری می باشد که محتوای سایتتان بر روی آن قرار دارد. هاست ها علاوه بر ارائه خدمات سخت افزاری معمولا امکانات دیگری مانند مدیریت سرور، پشتیبانی از آنها، تامین امنیت سرور، پشتیبان گیری و از این قبیل را نیز به مشتریان خود پیشنهاد می دهند.

به طور خلاصه یک هاست، شرکتیست که به فروش فضای محدودی از سرور ها و سرویس های مرتبط می پردازد.

 

انواع وب هاستینگ

وب هاستینگ و انواع آن

بعد از اینکه متوجه شدید سرور و هاست چیست و چه کاربردی دارد، باید با انواع وب هاستینگ آشنا شوید. در ادامه به بررسی مهم‌ترین انواع میزبانی وب می‌پردازیم.

 

  • میزبانی اشتراکی

در این نوع میزبانی، یک سرور به بخش‌های زیادی تقسیم می‌شود و هر بخش به سایتی تعلق می‌گیرد. با این روش در یک سرور ممکن است هزاران سایت میزبانی شود.
هاست اشتراکی ارزان و مناسب برای مبتدیان و در كل مقرون به صرفه است و شما بابت همان مقدار از منابعی که احتیاج دارید هزینه پرداخت می‌کنید. معمولاً وبسایت ها در ابتدای کار و تا زمانی که اطلاعات و بازدید بسیار زیادی ندارند، در هاست اشتراکی ‌میزبانی ‌می شوند.

یکی از مشکلاتی که در این نوع از سرویس میزبانی ممکن است ایجاد شود، مشکلات امنیتی است. نفوذ به یک سایت می تواند راهی برای ایجاد دسترسی به سرور و سایر وب سایت ها باشد.
همچنین وجود حجم بالای درخواست‌ها روی سرور می تواند منجر به افت سرعت سایر وب سایت ها شود. بنابراین استفاده از سرور‌های ایمن شده و معتبر برای حفظ امنیت و کارایی سایت ضروری است.

هاست های اشتراکی برای وبسایت های در حال طراحی و توسعه، سایت های تست و سایت هایی که نیازی به آنلاین بودن 24 ساعته ندارند بسیار به درد بخور است. ممکن است شما دارای سایتی باشید که صرفا به نوشتن خاطرات روزانه خود می کنید و کاربر زیادی هم ندارید. بنابراین چند بار قطعی در یک ماه خیلی ضرری به شما نمی زند.

هاست های اشتراکی به خاطر قیمت پایینشان برای کسانی که مشکل مالی دارند گزینه بسیار خوبیست. همچنین این هاست ها در کشورهای درحال توسعه که بحث مالی نگهداری از سایت برای صاحبانشان مهم است، بسیار کاربردیست. این گونه هاست ها در این کشورها به کسب و کارها اجازه می دهند تا با هزینه بسیار کمی در اینترنت حضور داشته باشند. بنابراین هاست های اشتراکی کمک زیادی به برابری بین انسان ها برای فعالیت اینترنتی در نقاط مختلف جهان می کند.

 

وب هاستینگ و انواع آن

 

  • سرور نیمه اختصاصی

هاست نیمه اختصاصی (vps hosting یا سرور مجازی) یکی دیگر از سرویس‌های میزبانی وب است که در آن یک سرور به کمک نرم‌افزار‌های مجازی‌ساز مثل vmware به چند بخش مجزا تقسیم می‌شود و هر بخش مثل یک سرور مجزا به‌ کار گرفته می‌شود. در این حالت مشتری منابع و قدرت بیشتری نسبت به حالت هاست اشتراکی در اختیار دارد.

 

  • سرور اختصاصی (VPS)

عبارت VPS، مخفف Virtual Private Server به معنی سرور خصوصی مجازی است. این نوع هاست احتمالا محبوب ترین نوع آن در بین کاربرانیست که قصد ارتقا هاست خود را دارند است. یک VPS همچنان یک محیط اشتراکیست، اما نوع به اشتراک گذاشتن آن متفاوت است. در سرور اختصاصی، یک سرور به مشتری اختصاص می یابد و وبسایت او تنها استفاده‌کننده از منابع آن سرور است. از آنجا که سرور فقط از سایت شما میزبانی میکند، بنابراین نگرانی‌ کاهش امنیت و سرعت از طرف سایر وبسایتها وجود ندارد. این نوع هاست‌ هزینه‌های بالایی دارد و برای وبسایتهای بزرگ مناسب است.

یک سرور اختصاصی به اندازه کاربران خود تقسیم میشود. به عنوان مثال اگر یک VPS دارای 10کاربر، 10گیگ رم و 200گیگ هارد دیسک باشد، هر کاربر به صورت اختصاصی دارای 1گیگ رم و 20گیگ هارد خواهد بود. اگر یک وبسایت از حد مجاز رم خود عبور کند به سایر سایتها لطمه ای وارد نخواهد شد و صرفا همان سایت دچار اختلال در بارگذاری میگردد. تکنولوژی hypervisor مسئول مدیریت ماشین های مجازیست که منابع بین آنها تقسیم شده است.

سرورهای VPS دارای تنظیمات زیادی هستند و این مسئله موجب انعطاف پذیری بیشتر آنها میگردد. در سرویسهای اشتراکی این قابلیت وجود ندارد. چرا که در آنها با اعمال تغییر در یکی از هاستها، تغییرات برروی دیگر هاستهای همسایه نیز اعمال خواهد شد.

یک سرویس اختصاصی بسیار قدرمتند بازار نیز احتمالا ارزانتر از ارزانترین سرور اختصاصی (dedicated) ارائه شده توسط شرکتهاست. تصور نکنید که یک سرور اختصاصی به خاطر گرانتر بودن آن بهتر از VPS است. علت گرانتر بودن سرورهای اختصاصی این است که شما تنها فرد در حال استفاده از آن می باشید. قدرت یک سرور در ارائه خدمات به کاربران، به منابع در دسترس آن وابسته است.

 

  • میزبانی ابری

در میزبانی ابری (cloud Hosting) همواره چندین سرور به‌صورت شبکه در حال کار کردن هستند. وب‌سایت شما می‌تواند از تمام منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این سیستم‌ها استفاده نماید. یعنی وب‌سایت محدود به یک سرور با منابع محدود نخواهد شد و در شرایطی که احتیاج به استفاده‌ی بیشتر از منابع دارد، می‌تواند از سایر سرورها در فضای ابری استفاده کند.

هاست ابری در حالت کلی مشابه هاست VPS است. بعضی از شرکت ها دیگر سرویس های VPS خود را با این نام نمی فروشند و با عناوین دیگری مانند سرویس های ابری یا سرویس های VPS ابری به فروش می رسانند.

در هاست های ابری منابع چندین سرور با یکدیگر در یک شبکه مورد استفاده و خدمات رسانی قرار می گیرند. این مسئله موجب پایداری و امنیت بیشتر شبکه می گردد. یک VPS سنتی دارای محدودیت مشخصی است که این مقدار، ماکسیمم توان سخت افزاری آن می باشد. اما در سیستم های ابری این محدودیت می تواند همیشه در حال افزایش باشد.

سیستم های ابری مقاوت بسیار بیشتری نسبت به حملات DDoS دارند. حملات DDoS مشکل امنیتی ایجاد نمی کنند و تنها هدف آنها از کار انداختن یک سرور با فرستادن بسته های ترافیکی زیادی به سمت آن است. در حال حاضر بهترین راه برای مقابله با حملات DDoS بلاک کردن درخواست های زیاد از یک منبع و پخش آن در یک شبکه بزرگتر است.

در حال حاضر بسیاری از شرکت ها در حال کوچ کردن از سیستم های VPS سنتی به سیستم های ابری هستند تا از مزایای آن بهره مند شوند.

با این روش وب‌سایت شما همیشه در دسترس است و به اصطلاح up-time‌ آن بسیار بالا خواهد بود. در هاست ابری بک‌آپ‌ گرفتن و حفظ امنیت به علت پراکندگی داده‌ها کار دشوارتری است.

وب هاستینگ و انواع آن

مزایای انواع وب هاستینگ

  • هاست پایین ‌ترین هزینه را در میان انواع خدمات میزبانی وب دارد.
  • پشتیبانی این هاست را شرکت ارائه دهنده برعهده دارد و اگر شما تخصصی نداشته باشید مشکلی برای شما ایجاد نمی کند.

 

معایب هاست

  • اولین نکته در مورد تفاوت هاست و سرور مجازی این است که، اگر هاست شما اشتراکی باشد، تمامی منابع به صورت اشتراکی تقسیم می‌شوند. بنابراین اگر یک یا چند مشترک ترافیک بالایی داشته باشند و یا به هر صورت منابع را مصرف کنند، سایت شما با مشکل مواجه می شود.
  • اگر سرعت بارگذاری سایت یکی از فاکتورهای مهم برای شما باشد بهتر است از هاست های اشتراکی استفاده نکنید.
  • یکی از مسائل دیگری که ممکن است برای شما ایجاد شود، امنیت سایت های شماست. این نکته را در نظر داشته باشید که در یک فضای اشتراکی امنیت پایین خواهد آمد. درواقع اگر یکی از سایت ها با مشکل امنیتی مواجه شود ممکن است بقیه سایت‌ها نیز با این مشکل مواجه شوند.
  • اگر اطلاعات سایت برای شما مهم است، بهتر است از هاست های اشتراکی استفاده نکنید.
  • همان طور که اشاره کردم مدیریت هاست بر عهده شرکت های ارائه ‌دهنده خدمات است و شما نیازی به داشتن دانش فنی ندارید. این یعنی کنترلی هم روی سیستم مدیریت ندارید و نمی ‌توانید آن را شخصی‌ سازی کنید.

 

کلام آخر در مورد انواع وب هاستینگ (web hosting)

قبل از اینکه یک شرکت مناسب میزبانی وب انتخاب نمائید، به خوبی تحقیق کنید و انتخاب‌تان را طوری انجام دهید که به راه حل درست، دست پیدا کنید. میزبانی وب مشترک، روش فوق العاده‌ای برای شروع یک تجارت آنلاین می‌باشد و باعث رشد سریع کسب و کار شما می‌شود. همچنین میزبانی بر اساس سیستم‌های ابری نیز می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد. اما در کل میزان موفقیت شما تا حد زیادی به میزان تلاش شما و تکنیک‌هایی که برای جذب مشتری به کار میبرید بستگی دارد.

به زیفا امتیاز دهید
مینو طاهری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *